Golden Dot Awards 2022

Het beste studentenwerk uit studiejaar '21/'22 van CMD Amsterdam. Woensdag 6 juli a.s. Westerpark Amsterdam.

De feestelijke afsluiter van het jaar!

Tijdens de Golden Dot Awards op woensdag 6 juli a.s. zetten wij het beste studentenwerk van het afgelopen studiejaar van studenten Communication and Multimedia Design (CMD) in de schijnwerpers.

Het werk bestond uit eindproducten uit vakken en projecten, zowel individueel als in teams ontworpen door studenten CMD. De focus lag op digital interactive design producten, zoals bijvoorbeeld: websites, datavisualisaties, app’s, webshops, games en interactieve installaties. De GDA 2022 was de feestelijke afsluiter van het afgelopen studiejaar!
Viel er ook wat te winnen?

Alle genomineerden kregen een CMD-kadobox die is gevuld met een verrassende inhoud voor jonge getalenteerde digitale ontwerpers. De winnaars ontvingen een kadobon van €100,-

Docenten CMD nomineren het beste werk. Tijdens de GDA 2022 werden alle genomineerde projecten feestelijk in de spotlight gezet. We nodigden alle CMD-studenten, CMD-medewerkers en ook Amsterdamse creatieve bedrijven uit, dus wie weet werd hun werk daar wel gespot! De hartjes naast het project zijn geen stemmen voor de publieksprijs, maar wel leuk voor de genomineerden!
Waar keek de jury naar?

De vier bedrijven uit de jury hebben alle genomineerde projecten bekeken aan de hand van een zestal elementen. De zes elementen voor het beoordelen zijn: relevantie, interaction design, visual design, technologie, oplossing en 'the unicorn effect'.

Het studentenwerk kan op alle elementen goed scoren, of heel erg uitblinken in een één of meerdere van deze elementen. Er wordt daarbij rekening gehouden met het studiejaar waarin een studentenproject is gerealiseerd. Een nominatie voor de Golden Dot Awards betekent natuurlijk prachtige exposure voor jouw/jullie werk. Zowel op de site, de award show zelf als in het boekje dat na afloop wordt gemaakt. De perfecte springplank voor jonge ontwerpers :)

Relevantie

In welke mate is onderzoek gedaan naar of het probleem / de uitdaging in dit werk nou echt de moeite waard is om op te lossen? Voegt het werk echt nieuwe waarde toe (maatschappelijk, commercieel, etc.) aan de context en haar gebruikers, of is het meer van hetzelfde?

Interaction Design

Wat is het niveau van interaction design van dit werk? Interaction design richt zich met name op interactie tussen mensen en hun computers, ook wel ‘human computer interaction’ genoemd. Het gaat om het ontwerp van elk element in een digitaal product waarbij gebruikers klikken, swipen, tappen, of op elke andere manier op een zo gebruiksvriendelijke manier interactie mee kunnen hebben. Een goede interface is onzichtbaar!

Visual Design

Wat is het niveau van het visual design van dit werk? Visual design is verantwoordelijk voor de layout van een digitaal interactief product tot in elk detail (hiërarchie, vorm, kleur, typografie, grid). Visual design gaat over het ontwerp van elk afzonderlijk scherm waarmee de gebruiker interacteert en zorgt hiermee voor een optimale visuele gebruikerservaring. Is er een consistente doorvertaling van de visuele taal van het product in elk visueel element en beïnvloedt het hiermee het gedrag van de gebruikers van het product?

Technologie

Wat is het niveau van de gebruikte technologie in het werk? Bijvoorbeeld Frontend Development, waarbij ontwerpbestanden worden omgezet naar HTML, JavaScript en/of CSS code. Met name de bestanden van het basisontwerp/layout, afbeeldingen, content, buttons, navigatie en interne linkjes.

Oplossing

Biedt het werk een (mogelijke) oplossing voor het probleem van de gebruiker en andere stakeholders?

The unicorn effect

Soms heeft een ontwerp een echte ‘wow’ factor. Het valt duidelijk op tussen alle andere werken. Een perfecte mix van alle ontwerpvaardigheden, een ultieme gebruikerservaring of een heel bijzonder ontwerp. Simpel gezegd: The Unicorn Effect!
Winnaars GDA 2022

The Happy Journey

The Happy Journey is een ondersteunende app die cliënten op een speelse wijze helpt om de voortgang en inzichten tijdens hun therapietraject te documenteren, en hun tussentijdse huiswerk bij te houden.

Qatar 2022

Voor de eindopdracht van Visual Interface Design heb ik een vernieuwende interface gemaakt, waar je de bewegingssensoren van je telefoon moet gebruiken om te interacteren (iPhone X of nieuwer).

Mijn onweerstaanbaar lekkere herfstwandeling door Amsterdam

Het eindproduct is een interactief dagboekbericht. Het multimedia product maakt een bijzondere herfstwandeling door Amsterdam op een persoonlijke en verhalende manier ervaarbaar voor de kijker.

Talking Pronouns

Met Talking Pronouns kunnen gebruikers door verhalen te vertellen wennen aan het gebruiken van genderneutrale voornaamwoorden. De app gebruikt spraakherkenningstechnologie om ze te helpen en motiveren

Jurybedrijven GDA 2022

DEPT

Jungle Minds

LabelA

GRRR

Wow! CMD bestaat 20 jaar!

De Golden Dot Awards waren in 2022 onderdeel van het 20-jarig bestaansfeest van CMD. Dat moest natuurlijk even gevierd worden! We vierden dat met een groot feest in het Westerpark in Amsterdam.

Binnenkort plaatsen we hier de after movie en de foto’s van het CMD 20 jaar feest en de GDA 2022. Heb je vragen over deze events, stuur dan een bericht naar Mattijs Blekemolen (Coördinator externe samenwerking).
Mail Mattijs