Studentenwerk CMD

Bekijk hier ons beste werk.

Hidden Stories

Hidden stories is de applicatie die de verborgen verhalen van de stille migranten zichtbaar maakt. Vaar langs de locaties die van meerwaarde zijn voor de Kaapverdiaanse gemeenschap.

Stories of Westerbork (RtUX)

Stories of Westerbork (SoW) geeft context over de in scène gezette Westerborkfilm door contrasten te schetsen met betrouwbare bronnen en persoonlijke verhalen met als doel het bijdragen aan mediawijsheid.

pAppa

Veel vaders zijn zich niet bewust van hun belangrijke rol, juist in de eerste maanden van hun baby. pAppa helpt vaders door middel van tips en challenges in het hechtingsproces met hun kindje.

Boekenzoeker

Een app die de scholieren helpt om snel en gemakkelijk leesboeken te kunnen vinden in de school bibliotheek. De leerling krijgt een overzicht van boeken waar hij/zij op zoek naar is.

Het Mysterie van Zwarte Jan

Een interactieve game ervaring in het Amsterdam Museum middels een Augmented Reality app. Los de dood van Zwarte Jan op door andere tot-leven-gekomen schilderijen te interviewen.

Bangladesh. Their stories, their voice.

Twintig aquarelportretten van de klimaatvluchtelingen in Bangladesh. Hun eigen ontroerende verhalen en verschillende manieren van overleven, strijd, veerkracht en aanpassingsvermogen.

TeamSight

Met TeamSight kunnen jonge professionals vanaf elke locatie flexibel en efficiënt hun afspraken beheren, nieuwe afspraken inplannen en updates van collega’s bekijken.

Making Sense of the Noise

Dit is een platform voor muziekliefhebbers. Ontdek nieuwe muziek die jij leuk vindt, en wat er nou écht speelt in jouw buurt.

Buurt Monsters

Buurt Monsters is een onderzoek toolkit waarmee je op een speelse en intuïtieve manier de wensen van kinderen tussen de 8-12 jaar over de publieke ruimte kunt verzamelen.

Limits

Limits is een Progressive Web App dat als ondersteunende tool gebruikt kan worden tijdens voorlichtingen op middelbare scholen om bewustwording te creëren over verslavingen.

Happie

Gebruik Happie; dé app waarmee je snel en gemakkelijk restaurants in de buurt kunt zien, waardoor jij minder tijd kwijt bent aan het zoeken naar een restaurant en meer tijd hebt om lekker te dineren.

The Happy Journey

The Happy Journey is een ondersteunende app die cliënten op een speelse wijze helpt om de voortgang en inzichten tijdens hun therapietraject te documenteren, en hun tussentijdse huiswerk bij te houden.

BoekieClub app

Een digitale oplossing die kinderen met een potentiële taalachterstand uit achterstandswijken stimuleert, motiveert en uitdaagt om meer te lezen.

Zullen we samen even praten?

“Zullen we samen even praten?” is een kinderboek. Het boek nodigt jonge kinderen uit om te praten over hoe ze zich voelen.

Virtually Human – Animation Dashboard

Met ons dashboard kunnen developers code strings genereren, die passen bij verschillende emoties -  om je Digital Human te kunnen personaliseren. Deze code is dan te integreren in hun eigen systeem.

Metallo’s

De oplevering bestaat uit drie metalen 3D-creatures met elk zijn unieke manier van voortbewegen in zijn eigen omgeving. En een website, waar je kunt switchen  tussen de verschillende creatures.

Love4all

Love4all is aanjager van maatschappelijke gedragsverandering. Zo laat het zien dat elkaar lief hebben, maar ook jezelf lief hebben erg belangrijk is. Dit alles is te lezen in een blog.

2 seconden stilte

2 seconden stilte is een digitaal monument voor het Tropenmuseum. De gebruiker wordt geconfronteerd met de enorme omvang van de Nederlandse slavernij.  Zonder oog te verliezen voor het individu.

TOFGROF

TOFGROF is een app voor het hergebruiken en upcyclen van grofvuil, waarbij gebruikers op een duurzame en creatieve manier aan de slag kunnen met de gratis spullen die de straat te bieden heeft.

Bio Finder

Bio Finder ondersteunt studenten bij het kiezen van inheemse tuinplanten en het geven van advies over de verzorging van de planten voor een effectieve bijdrage aan de biodiversiteit.

The Greatest Number

Een interactieve datavisualisatie website over de huisnummers in het dorp Oud sloten (Amsterdam).

Ruby – 3D robot animatie

Voor het vak Interface & Beweging, heb ik een Rubiks Kubus karakter (Ruby) gemaakt in Blender en heb ik deze laten animeren met passende audio effecten.

Qatar 2022

Voor de eindopdracht van Visual Interface Design heb ik een vernieuwende interface gemaakt, waar je de bewegingssensoren van je telefoon moet gebruiken om te interacteren (iPhone X of nieuwer).

De Olijfboom

Ons concept is een visualisatie van een stamboom. In deze stamboom, vertellen wij het verhaal van het geredde kind.

FAMCAM

De FAMCAM biedt een extra plezierige dimensie gedurende het beeldbellen, aan jonge kinderen en hun gedetineerde vaders ter ondersteuning in het onderhouden van goed contact. 

Zoek je perfecte boek

Met deze app kunnen kinderen eenvoudig en op een leuke manier hun perfecte boek vinden. Deze kinderen kunnen het boek toevoegen aan hun boekenlijst, en deze uitprinten of e-mailen.

Het Algoritmeregister

Het Algoritmeregister is dataplatform meteen antwoord op een dringende oproep vanuit de maatschappij en de huidige politiek discussie om meer inzicht te geven op het gebied van data en algoritmes.

Een Duivelse Druk

Het eindproduct is een publicatie (a5 formaat) gemaakt op basis van de geschiedenis van het lettertype: Mason Serif.

Dobby

Ons product is een een visual novel met in de hoofdrol Dobby, een bijpersonage uit Harry Potter. In onze game kruip je in de wereld van Dobby, waar jouw keuzes belangrijk zijn voor  het verhaal.

CMD Online

CMD Online is een browser-gebaseerde (mobiele) matching applicatie die we gemaakt hebben om docenten van CMD te helpen bij het samenstellen van (studenten)teams.

Mijn onweerstaanbaar lekkere herfstwandeling door Amsterdam

Het eindproduct is een interactief dagboekbericht. Het multimedia product maakt een bijzondere herfstwandeling door Amsterdam op een persoonlijke en verhalende manier ervaarbaar voor de kijker.

Talking Pronouns

Met Talking Pronouns kunnen gebruikers door verhalen te vertellen wennen aan het gebruiken van genderneutrale voornaamwoorden. De app gebruikt spraakherkenningstechnologie om ze te helpen en motiveren

Mingl

Het werken na corona zal (deels) nog thuis plaatsvinden. Mingl zorgt ervoor dat werknemers de sociale cohesie binnen het bedrijf kunnen vasthouden en zelfs verbeteren ongeacht waar ze werken.

Reimagining fashion retail experiences

Jane lacroes, reimagining retail experiences by creating an immersive product shelf to increase customer satisfaction or deliver innovative marketing campaigns.

Giant And The Wolf

Een Asymmetrische multiplayer puzzel game waarbij 1 speler in Virtual Reality zit en de andere speler(s) op mobiel. Alleen door samenwerking kunnen ze het level behalen.

Wimpie’s verhalen uit de oude doos

Wimpie’s verhalen uit de oude doos is een stripboek voor Wim over speciale en mooie momenten uit zijn leven. Zo hebben we allemaal zelf de illustraties gemaakt om het zo extra persoonlijk te maken.

&Co

&Co is een interactief licht- en geluidsinstallatie aangedreven door het collectieve hart van de deelnemers.

Sol Game

Sol is een fantasy pixel-art computerspel. Hierbij is 1 level te spelen, de rest van het verhaal wat niet speelbaar is, is wel te lezen.

BELEZA

BELEZA is a digital fashion experience. Our vision is to build a bridge between digital and physical interaction with the goal to expand the boundaries of digital fashion.

Empower 2.0 toolkit

This app helps people build green energy communities. Using several green energy datasets, the toolkit brings insights about energy consumption and connections for your energy transition project.

KnowHow

KnowHow is een educatieve tool voor leerlingen uit groep 6 die zich richt op ‘hoe’ ze moeten leren. Hierdoor ontwikkelen ze belangrijke vaardigheden voor hun verdere opleiding en loopbaan.

N.A.H. Routeplanner

De N.A.H. Routeplanner is een OV reis-app voor reizigers met niet-aangeboren hersenletsel. Plan je reizen in voor later, krijg reminders met een checklist en deel de route met mede-reizigers.

Stypt

Stypt is een intuïtieve softwareoplossing die het maken van afspraken tussen bedrijven en hun klanten vereenvoudigd en overzichtelijk maakt.

Slag bij Kijkduin – Immersive Environment

Stap in het schilderij en doe mee aan de slag bij kijkduin. Raak de kanonnen aan om terug te vuren en stamp het vuur van ingeslagen kanonskogels uit voordat je zinkt.

Angling Around

Angling Around is een casual gameconcept voor smartphones. Vang schattige vissen, ontmoet grappige personages en verzamel stijlvolle kledingitems in dit vrolijke en relaxende spel!

Blob

Blob geeft een gedetailleerd inzicht in financiën, en controle over uitgaven. Met een persoonlijk budget, gelinkt aan de bank- & spaarrekening. Maakt korte mette met impulsgedrag, met een knipoog.

The One Guide

Een platform dat is gemaakt voor de Nike Air Max 1 liefhebbers. Met verschillende functionaliteiten voor het verzamelen en het vindbaar maken van informatie en je collectie bij te kunnen bijhouden.

Digital Artbook

Een digitaal art book waarin ik mijn volledige proces van een illustratie laat zien.

iCOV Concernschema Redesign

Dashboard voor overheidsinstanties waarop zij datarapportages rondom verdachte personen kunnen bekijken. Deze rapportages bestaan uit volledig dynamische, interactieve en klikbare datavisualisaties.

Mijn FC Utrecht

Mijn FC Utrecht bouwt voort op de bestaande website van FC Utrecht waarbij de seizoenkaarthouders door een unieke fan journey optimaal worden voorbereid op de wedstrijd.

Zwerveling

'Zwerveling' (door Peter van den Ende) is een tekstloos prentenboek over een klein papieren bootje.  De website biedt een interactief kijkje in zijn wereld.

The Welcome App

With the renewed onboarding and goal overview of the Welcome app, Newcomers can now track their progress in the Netherlands. A solution for personal integration journeys of newcomers.

Horison

Een lokale community streeft ernaar enkel gebruik te maken van door hen opgewekte groene stroom. Door de inzet van zonnepanelen en batterijen willen ze compleet onafhankelijk zijn. Horison ondersteunt hen via een dashboard o.b.v. datavisualisatie.

VOCAB: Voice Vocabulary

Een Voice User Interface-app (VUI) waarmee Amsterdamse kleuters hun woordenschat kunnen vergroten. Het bijbehorend VUI CMS waarmee (NT2)leerkrachten op probleemscholen voice onderwijsmateriaal maken en delen.

De Calligraffiti VR Ervaring

In deze Virtual Reality ervaring worden gebruikers van het Tropenmuseum uitgedaagd uit om zelf in VR te oefenen met het maken van kunst met het Arabische schrift, genaamd ‘calligraffiti’.

Ontbijtservice Fresh Morning Smile

Een mobiele website voor de lokale ontbijtservice Fresh Morning Smile en promotievideo, waarbij de twee doelgroepen (Airbnb-gasten en particulieren) een vers bereid ontbijtpakket kunnen bestellen.

Datavisualisatie Etnisch Profileren

Een responsive site met (interactieve) datavisualisaties die inzicht geeft in de omvang van etnisch profileren van de politie in Amsterdam.

Maak Gehakt van CO2

Wij hebben vijf eindproducten ontworpen om de Maak Gehakt van CO2 competitie te ondersteunen: een website, een webapp, een logo, drie posters en een Augmented Reality design.

ZorgChecker

Slechte zorg leveren, maar toch enorme winst maken: hoe gaan Zorgcowboys te werk? Met de ZorgChecker brengen we fraude van Nederlandse zorginstellingen in kaart.

WelSpent

Een applicatie die gebruikers naar duurzame fashion winkels leidt die bij hun voorkeuren passen en de impact van hun duurzame aankopen laat zien aan de consument.

8-Bit Streamlounge

Om de thuiservaring van studenten te verbeteren hebben we aan de hand van een iteratief proces een concept ontwikkeld. Dit proces en concept hebben we op posters gecommuniceerd.

NewFysic app

De NewFysic app helpt de gebruiker bij het afvallen en gezond blijven. Dit wordt behaald door middel van persoonlijke goals, gezonde recepten en het inzien van de vooruitgang van de gebruiker.

Samen Duurzaam

Samen Duurzaam is een uitbreiding van de huidige Albert Heijn app die de klanten van de winkelketen ondersteunt bij het duurzamer boodschappen doen.

Festifiets

De Festifiets is een fiets met een tablet en GPS-functie. De Festifiets wordt gebruikt op festivals in The New Normal. Geen 'coronaproof noodfestival', maar een tof, nieuw festivalconcept.

CMDeel

CMDeel is een platform voor CMD-studenten (HvA), waar het mogelijk is om opdrachten/projecten te uploaden. Het uploaden brengt elkaar inspiratie toe en maakt het mogelijk om elkaar feedback te geven.

Melkweg at Home

Users can have the Melkweg (club) in their own house! Concerts are becoming real with a livestream, smart lights installed in the room and a smart wristband for an exciting concert experience.

SLY animatievideo

Voor het eerstejaars passieproject hebben wij een originele animatievideo gemaakt voor het nummer SLY om onze illustratie, photoshop, storyboard en animatie skills te verbeteren.

PICTURE

PICTURE is een interactieve tool die neurochirurgen helpt met het maken van betere behandelbeslissingen voor patiënten met een hersentumor door het visualiseren van de big data uit MRI-scans.

Thorikos in Beeld

Thorikos in Beeld maakt de grote hoeveelheden data van het Archeologisch project Thorikos in Griekenland inzichtelijk en filterbaar doormiddel van datavisualisaties op een kaart.

Rijksmuseum – ticketflow

Een geheel toegankelijke en vriendelijke ticketflow voor een bezoek aan het Rijksmuseum die voor iedereen werkt. Ook voor mensen met een beperking (zowel motorisch als visueel).