Student voor even,
CMD alumnus voor het leven

Ontdek hoe je als oud-student betrokken kunt blijven in de alumni community.

Afgestudeerd bij CMD?

Hopelijk werk je aan mooie projecten en ben je op een plek gekomen waar je talenten goed tot hun recht komen. We zijn daar stiekem best wel nieuwsgierig naar. Blijf je nog even bij ons?

CMD Amsterdam organiseert speciaal voor haar alumni momenten waarbij je elkaar kunt ontmoeten. Dit is een geweldige kans om je aan te sluiten bij een veilige netwerkomgeving van afgestudeerden van CMD (en Interactieve Media). Samen kun je kennis, projecten en vacatures uitwisselen en praten over de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.

Blijf betrokken via onze Slack kanaal

Als oud-student van CMD Amsterdam (of IAM) kun je gebruik maken van onze Slack omgeving, speciaal ingericht voor alumni.

Waar dient de slack channel voor? Om betrokken te blijven met de community! :) Wij zien de omgeving als een online kennis- en ontmoetingsplek voor kennisdelingonderlinge supportinspiratie en/of aanbod van projecten en vacatures. Daarnaast communiceren wij over onze aankomende evenementen en delen we gemaakte content van onze afgelopen evenementen.

Aanmelden voor slack

Aankomende evenementen

We brengen je graag weer in contact met je oude studiegenoten en docenten. Jaarlijks organiseren we een aantal evenementen waarbij je nieuwe- of bekende mensen (weer) kunt ontmoeten. We vinden het erg leuk als je erbij bent! Hou deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van al onze alumni evenementen.

Staat de alumni borrel al in je agenda? 🏓

Vrijdag 16 februari is het weer zo ver! Een alumni borrel, dit keer komen we samen bij PONG, House of Ping in Amsterdam-West. Ben jij klaar om je mede alumni-leden uit te dagen en een avond vol actievol ping-pong te ervaren? Vanaf 18:30 zijn jullie welkom bij de Jan van Galenstraat 315, bereikbaar de auto en tram 13. Geen fan van ping-pong? Bij PONG liggen er ook stapels met (bord)spellen om te spelen! En na 21:00 ben je welkom om je dansmoves te laten zien op de dansvloer, want dan staat de DJ klaar om heerlijke nummers voor ons te draaien. Het eerste drankje is van ons en er zullen wat snacks aanwezig zijn! Zet de datum in je agenda, neem je mede alumni vrienden mee en laat via LinkedIn weten dat je erbij bent!

Ik ben erbij!

Kom jij ook als alumnus een handje helpen? 🙌

Op dinsdag 12 maart vanaf 18:00 zoeken we alumni die het leuk vinden om studenten te woord te staan in de Medialounge. Van eerstejaars tot aan afstudeerders – iedereen is welkom om een praatje te maken en vragen te stellen aan jullie. We krijgen van studenten vaak de vraag over hoe het werkveld is, en hoe ze zich het beste kunnen voorbereiden. Dilemma’s over wel of geen master opleiding doen, welke minor te volgen of waar stage te lopen; jij kunt ze daarbij wellicht helpen :). Haal jij hier energie uit, en vind je het leuk om je eigen ervaringen, expertise en kennis te delen met huidige CMD studenten? Kom dan ook als alumnus bijdragen! Meld je hieronder aan via Eventbrite.

Ik help graag mee

Kun jij iets terug geven aan de opleiding?

Veel oud-studenten bewijzen zich als fantastische partners van de opleiding. Met trots beschouwen we ze dan ook als goede vrienden van CMD Amsterdam!

Bovendien vinden studenten het erg leuk om je te zien en spreken. Ze kunnen veel van je leren, en jij van hen. Er zijn veel manieren om terug te investeren in ons onderwijs. Help je mee?

Lees meer over samenwerken

Stages

Onze studenten doen tijdens hun studie praktijkervaring op tijdens een korte stage (10 weken) en lange stage (20 weken). Als oud-student kun je een goede brug vormen tussen je werkgever en de opleiding en met de juiste ervaring een student begeleiden tijdens zijn/haar stageperiode.

Gastdocent

Kennis hoort gedeeld te worden! We zijn benieuwd naar wat je te vertellen hebt en zoeken graag een plekje in ons curriculum dat past bij je verhaal.

Projectpartner

CMD Amsterdam is altijd geïnteresseerd in vraagstukken en mogelijkheden om samen met werken haar alumni. Heb of werk jij aan een project wat je ook interessant lijkt voor CMD studenten? Laat het ons weten. We kunnen in gesprek gaan en kijken naar de mogelijkheden.

Adviesraad

Wordt onderdeel van de Opleidingsadviesraad (OAR)!
De OAR bestaat uit professionals en CMD medewerkers. Gedurende het jaar komt de OAR een aantal keer samen om te praten over de ontwikkelingen in ons vakgebied en hoe of wij als opleiding nog de juiste ontwerpers opleiden voor dit (toekomstige) vakgebied. Daarnaast wordt er veel kennis en ervaring onderling gedeeld.

Lijkt dit je interessant? Stuur een mailtje naar Peter Buis p.f.buis@hva.nl

Verhalen van Alumni

“Ik vind het heel cool om aan een product te werken wat ik zelf al lang en graag gebruik.”

7 november 2023

Sanne (afgestudeerd in 2017) werkt sinds anderhalf jaar bij Spotify en deelt hoe zij het ervaart om daar te werken als Web Engineer. Na drie jaar gewerkt te hebben bij Q42, een digitaal bureau, heeft ze de keuze gemaakt om bij Spotify aan de slag te gaan. Als Web Engineer vind ze het tof om de brug te zijn tussen de gebruikers en de technologie. Meer weten? Bekijk dan de video!

Bekijk de video van Sanne

“Ik wilde graag werken voor klanten waardoor ik impact kan maken”

8 mei 2023

Martijn (afgestudeerd in 2017) deelt zijn ervaring als Front-end Developer en Product Owner bij Grrr Amsterdam. Daarnaast begeleid hij ook andere developers en zijn daarmee zijn werkzaamheden erg divers. In de video verteld Martijn over zijn eigen ervaring tijdens CMD en legt hij meer uit over zijn rol en werk aan de hand van twee toffe projecten voor The Ocean Cleanup en De Melkweg.

Bekijk de video van Martijn

“Mijn werkweek ziet er heel interessant uit, ons kantoor zit namelijk in de cloud!”

27 maart 2023

Joy (afgestudeerd in 2017) deelt haar ervaring als Human Centered Designer bij Fresk.Digital. Joy werkt op verschillende plekken in Nederland en zelfs op verschillende plekken in de wereld, want haar kantoor zit namelijk in de cloud. Meer weten over hoe dat werkt en hoe ze dat ervaart? Bekijk dan video en kom ook te weten met wat voor projecten Joy bezig is.

Bekijk de video van Joy

Wil je ook hier tussen staan? Dat kan! Via de alumni community maken we videoportretten van alumni om verhalen te delen. Ben je geïnteresseerd? Laat het ons weten!

Aanmelden voor videoportretBekijk alle videoportretten

Mis geen uitnodiging: update je contactgegevens!

We nodigen je graag uit om betrokken te blijven bij CMD en om je aan te sluiten bij onze Alumni Community.

Na het behalen van je diploma komt je HvA e-mail te vervallen. Uitnodigingen voor evenementen en nieuwsberichten versturen we dan naar het privé adres dat in het systeem van de HvA bekend is, naar alle waarschijnlijkheid zijn dat nog de gegevens die je gebruikte tijdens je inschrijving via Studielink. Als je geen bericht wilt missen, is het handig om te kijken of deze gegevens nog actueel zijn!

Gegevens bijwerken

Contact

Tip? Suggestie? Leuk idee? Laat van je horen!

Pinar Kesenci
Alumni Community Manager
p.kesenci2@hva.nl
06 14 84 44 77

Mattijs Blekemolen
Externe samenwerking
m.blekemolen@hva.nl
06 21 15 61 86