Student voor even,
CMD alumnus voor het leven

Ontdek hoe je als oud-student betrokken kunt blijven in de alumni community.

Afgestudeerd bij CMD?

Hopelijk werk je aan mooie projecten en ben je op een plek gekomen waar je talenten goed tot hun recht komen. We zijn daar stiekem best wel nieuwsgierig naar. Blijf je nog even bij ons?

CMD Amsterdam organiseert speciaal voor haar alumni momenten waarbij je elkaar kunt ontmoeten. Dit is een geweldige kans om je aan te sluiten bij een veilige netwerkomgeving van afgestudeerden van CMD (en Interactieve Media). Samen kun je kennis, projecten en vacatures uitwisselen en praten over de laatste ontwikkelingen in het vakgebied.

Blijf betrokken via onze Slack kanaal

Als oud-student van CMD Amsterdam (of IAM) kun je gebruik maken van onze Slack omgeving, speciaal ingericht voor alumni.

Waar dient de slack channel voor? Om betrokken te blijven met de community! :) Wij zien de omgeving als een online kennis- en ontmoetingsplek voor kennisdelingonderlinge supportinspiratie en/of aanbod van projecten en vacatures. Daarnaast communiceren wij over onze aankomende evenementen en delen we gemaakte content van onze afgelopen evenementen.

Aanmelden voor slack

Aankomende evenementen

We brengen je graag weer in contact met je oude studiegenoten en docenten. Jaarlijks organiseren we een aantal evenementen waarbij je nieuwe- of bekende mensen (weer) kunt ontmoeten. We vinden het erg leuk als je erbij bent! Hou deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven van al onze alumni evenementen.

Alumni borrel – Let’s have a blast!

1 september vanaf 18:00 @ Blast Galaxy

Of je nou houdt van een goed potje airhockey, je meer fan bent van de arcade machines, of liever een dansje waagt met Dance Dance Revolution; het kan allemaal, en dat onbeperkt! Voor de eerste 30 alumni is er een gratis entree, anders betaal je eenmalig €15,- om de hele avond onbeperkt gebruik te maken van alle spellen. Vanaf de NDSM pont is het 5 minuten lopen en er zijn genoeg parkeergelegenheden. Het eerste drankje is van ons en er zullen wat snacks aanwezig zijn! Zet de datum in je agenda, neem je mede alumni vrienden mee en  laat via LinkedIn weten dat je erbij bent!

Bekijk evenement op LinkedIn

Alumni helpen studenten

12 september vanaf 18:00 @ Media lounge, TTH

Op dinsdag 12 september 2023 vanaf 18:00 zoeken we alumni die het leuk vinden om studenten te woord te staan. Van eerstejaars tot aan afstudeerders – iedereen is welkom om een praatje te maken en vragen te stellen aan jullie. We krijgen van studenten vaak de vraag over hoe het werkveld is, en hoe ze zich het beste kunnen voorbereiden. Dilemma’s over wel of geen master opleiding doen, welke minor te volgen of waar stage te lopen; jij kunt ze daarbij wellicht helpen :). Haal jij hier energie uit, en vind je het leuk om je eigen ervaringen, expertise en kennis te delen met huidige CMD studenten?

Aanmelden via Eventbrite

Kun jij iets terug geven aan de opleiding?

Veel oud-studenten bewijzen zich als fantastische partners van de opleiding. Met trots beschouwen we ze dan ook als goede vrienden van CMD Amsterdam!

Bovendien vinden studenten het erg leuk om je te zien en spreken. Ze kunnen veel van je leren, en jij van hen. Er zijn veel manieren om terug te investeren in ons onderwijs. Help je mee?

Lees meer over samenwerken

Stages

Onze studenten doen tijdens hun studie praktijkervaring op tijdens een korte stage (10 weken) en lange stage (20 weken). Als oud-student kun je een goede brug vormen tussen je werkgever en de opleiding en met de juiste ervaring een student begeleiden tijdens zijn/haar stageperiode.

Gastdocent

Kennis hoort gedeeld te worden! We zijn benieuwd naar wat je te vertellen hebt en zoeken graag een plekje in ons curriculum dat past bij je verhaal.

Projectpartner

CMD Amsterdam is altijd geïnteresseerd in vraagstukken en mogelijkheden om samen met werken haar alumni. Heb of werk jij aan een project wat je ook interessant lijkt voor CMD studenten? Laat het ons weten. We kunnen in gesprek gaan en kijken naar de mogelijkheden.

Adviesraad

Wordt onderdeel van de Opleidingsadviesraad (OAR)!
De OAR bestaat uit professionals en CMD medewerkers. Gedurende het jaar komt de OAR een aantal keer samen om te praten over de ontwikkelingen in ons vakgebied en hoe of wij als opleiding nog de juiste ontwerpers opleiden voor dit (toekomstige) vakgebied. Daarnaast wordt er veel kennis en ervaring onderling gedeeld.

Lijkt dit je interessant? Stuur een mailtje naar Peter Buis p.f.buis@hva.nl

Verhalen van Alumni

“Mijn werkweek ziet er heel interessant uit, want ons kantoor zit in de cloud.”

27 maart 2023

Joy (afgestudeerd in 2017) deelt haar ervaring als Human Centered Designer bij Fresk.Digital. Joy werkt op verschillende plekken in Nederland en zelfs op verschillende plekken in de wereld, want haar kantoor zit namelijk in de cloud! Bekijk de video om te zien hoe dit werkt en kom te weten met wat voor projecten Joy bezig is.

Bekijk de video van Joy

“Ik wilde altijd al mijn eigen bedrijfje, het voorbeeld van mijn vader volgen”

9 mei 2022

Pieter (afgestudeerd in 2016) deelt zijn ervaring als Creative en eigenaar van Studio Ronduit. Na een paar jaar bij NRC Media gewerkt te hebben heeft Pieter de stap gemaakt om Studio Ronduit op te richten. En daarbij kon Pieter gelijk zijn eerste klant aannemen: NRC! Bekijk de video om te weten hoe Pieter het leven als ZZP’er ervaart en hoe hij CMD heeft ervaren.

Bekijk de video van Pieter

“Het past wel heel erg bij me om mijn eigen ding te doen.”

6 oktober 2021

Twee maanden geleden is Yara van Schaik (afgestudeerd in 2019) haar eigen design bureau Yava gestart, nadat ze twee jaar in loondienst geweest. Met drie verschillende diensten, visual design, social media & video en workshops, wil ze ontdekken waar de meeste vraag naar is binnen haar bedrijf en waar ze zich in wil verdiepen. Lees meer over Yara, haar verhaal, carrièrepad en ervaring van CMD.

Lees het verhaal van Yara

Wil je ook hier tussen staan? Dat kan! Via de alumni community maken we videoportretten van alumni om verhalen te delen. Ben je geïnteresseerd? Laat het ons weten!

Aanmelden voor videoportretBekijk alle videoportretten

Mis geen uitnodiging: update je contactgegevens!

We nodigen je graag uit om betrokken te blijven bij CMD en om je aan te sluiten bij onze Alumni Community.

Na het behalen van je diploma komt je HvA e-mail te vervallen. Uitnodigingen voor evenementen en nieuwsberichten versturen we dan naar het privé adres dat in het systeem van de HvA bekend is, naar alle waarschijnlijkheid zijn dat nog de gegevens die je gebruikte tijdens je inschrijving via Studielink. Als je geen bericht wilt missen, is het handig om te kijken of deze gegevens nog actueel zijn!

Gegevens bijwerken

Contact

Tip? Suggestie? Leuk idee? Laat van je horen!

Pinar Kesenci
Alumni Community Manager
p.kesenci2@hva.nl
06 14 84 44 77

Mattijs Blekemolen
Externe samenwerking
m.blekemolen@hva.nl
06 21 15 61 86