Een chat met Carla Mooij

Als UX-Designer heeft zij jarenlang gewerkt als freelancer maar ook in vaste dienst, voor grote en kleine bedrijven. Nu hoopt ze studenten te inspireren met haar ervaring. 

Illustratie gemaakt door Hein’s dochter.

CMD robot vierkant

Wat is het tofste project dat je (mee)gemaakt hebt?

Dat was werken aan de website Telfort. Ik heb o.a. gewerkt aan de mijn-omgeving, service-omgeving. Het leuke daar was het team, we werkten hard maar hadden ook veel plezier. We kregen veel vrijheid voor eigen initiatievenDaarnaast was het inhoudelijk interessant werk en waren de resultaten die we boekten ook interessant. 

CMD robot vierkant

Hoe zou jij de studie CMD omschrijven (in 3 woorden)?

Werken vanuit de gebruiker  
(dat zijn er stiekem 4) 

CMD robot vierkant

Wat doe je buiten het lesgeven op de hva?

Naast CMD leef ik best wel analoog. Ik hou van tekenen en schilderen, koken en pak regelmatig ook de klusspullen om mijn huis weer wat verder op te knappen

CMD robot vierkant

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Eigenlijk uit alle kleine dingen. Als ontwerper sprak ik regelmatig met gebruikers en klanten, dat inspireerde mij enorm, dan word je werk opeens echt. Maar ik word ook geïnspireerd door andere ontwerpers en collega’s die dingen net iets anders doen dan ik. Waardoor ik weer met een frisse blik naar mijn eigen werk kijk. 

CMD robot vierkant

Wie is je ontwerpidool?

Idolen heb ik niet. Maar ik word wel heel blij van collega’s die elkaar aanvullen, waardoor je verder komt. Ik gun iedereen een paar van die collega’s 

CMD robot vierkant

Wat heeft ervoor gezorgd dat je in deze wereld (dit werk) bent beland?

Dat heeft mijn vader onbewust gedaan. Ik wilde eerst Grafisch Vormgeven gaan studeren, maar die opleiding zat vol. Toen zei mijn vader: “Met computers vind je toch wel leuk?”, en dus ging ik Multimedia Vormgeven studeren. Die richting vond ik interessant genoeg om verder te gaan studeren. Dus heb ik uiteindelijk nog CMD in Rotterdam gedaan.  

CMD robot vierkant

Wat voor advies zou je nog willen geven aan (toekomstige) studenten van CMD?

Ik zou willen adviseren om zoveel mogelijk rond te kijken en te onderzoeken. Wat voor bedrijven zijn voor jou interessant, wat voor type ben jezelf en wat voor type collega’s zou je willen, wat voor ontwerper ben ik, en waar zou ik later naartoe willen groeien. En het belangrijkste advies, blijf leren! 

CMD robot vierkant

Bedankt voor je tijd en antwoorden Carla!

Milou Teeuwen in gesprek met Carla.

Andere chats

Hein Beivoet

Een chat met Hein Bijvoet

Bovenfrees, haakse slijper, cirkelzaag, gitaar, piano, mandoline. In zijn privébiotoop omringt hij zich met muziekinstrumenten en gereedschap. Spulletjes om ‘uit het niets’ iets mee te creëren.

Thomas Bijen

Een chat met Thomas Bijen

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Een chat met Danny de Vries

Een ‘tinkerer’ zo zou je Danny kunnen omschrijven. Nerden en werken aan digitale producten met code of meer fysiek met hardware zoals Raspberry Pi’s, NodeMCU’s of 3D printen.