Golden Dot Awards 2020

Dit zijn de winnaars.

Op vrijdag 3 juli 2020 werd het beste studentenwerk van de opleiding Communication and Multimedia Design beloond met prijzen tijdens de Golden Dot Awards. Hieronder vind je de winnende projecten. Enjoy!

Allerbeste project 2020: Scrollbook

Scrollbook is een concept dat is ontwikkeld om jongeren te enthousiasmeren om te lezen ter ontspanning en diep lezen te bevorderen.

Student: Joop Akerboom | afstudeerder
Highlights jury: “We vinden het er echt lekker uit zien. Ieder boek heeft echt z’n eigen smoel. We vinden het bijzonder hoe je dit hebt weten te bereiken zonder de magie van het boeklezen (in je hoofd maak je het plaatje terwijl je leest) kwijt te raken.”
Bekijk het project 
Aanmoediging Propedeuse 2020: Vraag het de Student

Een platform waarop studiekiezers een student van een bepaalde opleiding kunnen vinden om vragen aan te stellen, met als doel dat toekomstige studenten ook nu de juiste studiekeuze kunnen maken.

Student: Dewi Verkooij | Propedeuse
Highlights jury: “Super relevant, dit is het probleem wat nu speelt. Knap hoe hier een oplossing is gevonden, die makkelijk is en direct in gebruik is. Het wow effect zit vooral in dat het live staat en gebruikt wordt, de site zelf en idee zijn niet super super uniek maar dit is hoe wij product development willen aanmoedigen.”
Bekijk het project
Beste remote thuisconcert: Melkweg at Home

Users can have the Melkweg (club) in their own house! Concerts are becoming real with a livestream, smart lights installed in the room and a smart wristband for an exciting concert experience.

Student: Veerle Beeker | Derdejaars
Highlights jury: “Een zeer relevant onderwerp omdat concerten nog steeds niet mogelijk zijn. Maar ook een oplossing die buiten covid tijd kan helpen om een groter publiek te helpen wanneer een concdert is uitverkocht. We waren onder de indruk hoe goed doordacht het idee was en in hoeveel detail was gekeken om de concert beleving thuis te hercreeren. We zijn heel benieuwd of dit verder in de uitwerking ook zo mooi als een totaal ervaring bij elkaar zou komen.”
Bekijk het project
Beste educatieve experience: Oceanum Fermentum

In het Artis Aquarium zijn veel bassins met verschillende organismen, die ook samenwerken met elkaar. Door middel van drie minigames per bassin, vertalen wij onderdelen van het gedrag in een ecosysteem.

Studenten: Corné van den Bos, Danielle Bosma, Rodi Cornelisse en Stefan Wouda | Derdejaars
Highlights jury: “Goede probleemstelling geformuleerd, zowel behoeften vanuit opdrachtgever als ook vanuit gebruikers meegenomen. Op verschillende manieren onderzoek gedaan (van deskresearch tot eye-tracking onderzoek).”.
Bekijk het project