Golden Dot Awards 2023

Prijzen voor het beste studentenwerk van de opleiding Communication and Multimedia Design. Woensdag 5 juli a.s. tussen 18-22 uur in de Zuiderkerk Amsterdam. UPDATE 5 juli: vooralsnog gaat de GDA door!

De feestelijke afsluiter van het jaar!

Tijdens de Golden Dot Awards zetten wij het beste studentenwerk van het afgelopen studiejaar van studenten Communication and Multimedia Design (CMD) in de schijnwerpers.

Het werk bestaat uit eindproducten uit vakken en projecten, zowel individueel als in teams ontworpen door studenten CMD. De focus ligt op digital interactive design producten, zoals bijvoorbeeld: websites, datavisualisaties, app’s, webshops, games en interactieve installaties. De GDA 2023 is de feestelijke afsluiter van het studiejaar!
Valt er ook wat te winnen?

Alle genomineerden krijgen een CMD-kadobox die is gevuld met een verrassende inhoud voor jonge getalenteerde digitale ontwerpers. De winnaars ontvangen een kadobon van €100,-

Docenten CMD nomineren het beste werk. Tijdens de GDA 2023 worden alle genomineerde projecten feestelijk in de spotlight gezet. We nodigen alle CMD-studenten, CMD-medewerkers en ook Amsterdamse creatieve bedrijven uit, dus wie weet word hun werk daar wel gespot! Binnenkort komen de genomineerde projecten ook online te staan.
Waar kijkt de jury naar?

De jury (digital agencies) bekijken alle genomineerde projecten aan de hand van een zestal elementen. De zes elementen voor het beoordelen zijn: relevantie, interaction design, visual design, technologie, oplossing en 'the unicorn effect'.

Het studentenwerk kan op alle elementen goed scoren, of heel erg uitblinken in een één of meerdere van deze elementen. Er wordt daarbij rekening gehouden met het studiejaar waarin een studentenproject is gerealiseerd. Een nominatie voor de Golden Dot Awards betekent natuurlijk prachtige exposure voor jouw/jullie werk. Zowel op de site, de award show zelf als in het boekje dat na afloop wordt gemaakt. De perfecte springplank voor jonge ontwerpers :)

Relevantie

In welke mate is onderzoek gedaan naar of het probleem / de uitdaging in dit werk nou echt de moeite waard is om op te lossen? Voegt het werk echt nieuwe waarde toe (maatschappelijk, commercieel, etc.) aan de context en haar gebruikers, of is het meer van hetzelfde?

Interaction Design

Wat is het niveau van interaction design van dit werk? Interaction design richt zich met name op interactie tussen mensen en hun computers, ook wel ‘human computer interaction’ genoemd. Het gaat om het ontwerp van elk element in een digitaal product waarbij gebruikers klikken, swipen, tappen, of op elke andere manier op een zo gebruiksvriendelijke manier interactie mee kunnen hebben. Een goede interface is onzichtbaar!

Visual Design

Wat is het niveau van het visual design van dit werk? Visual design is verantwoordelijk voor de layout van een digitaal interactief product tot in elk detail (hiërarchie, vorm, kleur, typografie, grid). Visual design gaat over het ontwerp van elk afzonderlijk scherm waarmee de gebruiker interacteert en zorgt hiermee voor een optimale visuele gebruikerservaring. Is er een consistente doorvertaling van de visuele taal van het product in elk visueel element en beïnvloedt het hiermee het gedrag van de gebruikers van het product?

Technologie

Wat is het niveau van de gebruikte technologie in het werk? Bijvoorbeeld Frontend Development, waarbij ontwerpbestanden worden omgezet naar HTML, JavaScript en/of CSS code. Met name de bestanden van het basisontwerp/layout, afbeeldingen, content, buttons, navigatie en interne linkjes.

Oplossing

Biedt het werk een (mogelijke) oplossing voor het probleem van de gebruiker en andere stakeholders?

The unicorn effect

Soms heeft een ontwerp een echte ‘wow’ factor. Het valt duidelijk op tussen alle andere werken. Een perfecte mix van alle ontwerpvaardigheden, een ultieme gebruikerservaring of een heel bijzonder ontwerp. Simpel gezegd: The Unicorn Effect!
Meer informatie

Mattijs Blekemolen | Externe samenwerking

Mail Mattijs