Opdrachtomschrijving:
Van Irene Kamp kreeg ik de opdracht om voor The New Normal een digitale oplossing te bedenken, waarbij de 1,5 meter afstand gewaarborgd wordt. Ik heb voor festivals gekozen. Niet alleen omdat dit mij persoonlijk interesseert, maar ook omdat festivals een van de laatste dingen zullen zijn die weer mogen opstarten. Mijn grootste uitdaging was om iets te ontwerpen waarbij de festivalbezoekers niet het idee hebben dat het een coronaproof festival is, maar juist een nieuw, tof festival.

Eindresultaat:
De Festifiets is de oplossing voor festivals in The New Normal. Het is een fiets met een tablet en GPS-tracker. Doordat je op de fiets zit, houd je automatisch al de 1,5 meter afstand. Daarnaast neemt de tablet de nadelen van huidige festivals weg. Zo heeft het een heat map en find my friends functie waardoor de gebruiker een rustige plek kan opzoeken, of haar vrienden weer kan terugvinden. Lange wachtrijen voor eten en drinken zijn met de Festifiets ook verleden tijd, omdat de gebruiker van tevoren eten bestelt en daarna ophaalt bij de pick-up trucks. In de set-up geeft de gebruiker aan welke diëten en allergieën zij heeft, zodat deze bij het eten bestellen worden weggefilterd en zij sneller eten kan bestellen. Tot slot kan de gebruiker een persoonlijke line-up samenstellen.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:

https://www.dropbox.com/scl/fi/8ohgz5hzwyk5p43u3347k/Design-Rationale-Mastertest-The-New-Normal-Festifiets.paper?dl=0&rlkey=haitd0jp9dmvc7q9kp4h5pf4x


Afbeeldingen:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.