Opdrachtomschrijving:

Body Dysmorphic Disorder (BDD) is een stoornis in de lichaamsbeleving. Mensen met BDD denken dat een lichaamsdeel van hen afstotend is, terwijl anderen vaak niets opvalt. Deze mensen kunnen bij het AMC een behandeling krijgen om hun angst te verminderen, maar er blijft altijd een kans op terugval. Om die reden vroeg het AMC ons een app te ontwerpen met als doel patiënten te ondersteunen in het voorkomen van een terugval. De app is gebaseerd op het bewust blijven van signalen die wijzen op BDD.

Eindresultaat:
My Health Diary is een app die de ex-BDD patiënt kan gebruiken tijdens het natraject. De app stimuleert de patiënt om dagelijks gebruik te maken en een foto te plaatsen in een digitaal fotodagboek.

My Health Diary heeft als doel de patiënt bewust te maken van zijn/haar gezondheid als BDD’er. Dit doen we door de patiënten bij het uploaden van foto’s aan te laten geven wat hun gevoel was. Door te kijken naar risico’s en signalen, blijft de patiënt bewust van de ziekte. De app legt de focus niet op de ziekte van de patiënt, maar juist op de positieve mijlpalen in het natraject.

In My Health Diary gaat het niet om specifieke handelingen die BDD-patiënten moeten doen. De patiënt krijgt juist de mogelijkheid om zijn of haar belevenissen als normaal persoon te kunnen delen en sociale activiteiten te stimuleren. My Health Diary draait om het onderhouden van contact met andere ex-BDD patiënten. Door dit contact staan de patiënten er niet alleen voor en strijden zij samen tegen BDD.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:
https://projects.invisionapp.com/share/2M4P6JPQZ#/screens
http://joyjansen.nl/eindverslag.pdf

Afbeeldingen:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.