Opdrachtomschrijving:
Hoe kun je Nederlandse vrachtwagenchauffeurs motiveren elkaar te voorzien van hun actuele ervaringen over Europese rustplaatsen, door middel van een mobiele applicatie?

Met name in het buitenland is het vinden van een vrije parkeerplek een probleem voor vrachtwagenchauffeurs. Hiervoor is “Trucker” bedacht, handige app, maar niet de enige behoefte van chauffeurs. Zij willen namelijk ook graag weten of de parkeerplaats “goed” is. Hiervoor is input van gebruikers nodig en die krijg je niet zomaar.

Eindresultaat:
Door gebruikers op het juiste moment te triggeren, hun intrinsieke motivatie aan te spreken en met gebruiksvriendelijkheid zorgen we ervoor dat gebruikers parkeerplaatsen beoordelen via de Trucker app. Met triggers wordt pushnotificaties bedoeld. Gebruikers krijgen de vraag of ze hun collega’s willen helpen. Timing is hierbij essentie.

Binnen dit vakgebied heerst een enorm gevoel van saamhorigheid en daar wordt mooi op ingespeeld. Chauffeurs willen hun maten graag helpen en kleine elementen zoals “help je collega’s in de buurt” zijn kleine nudges die deze bestaande intrinsieke motivatie aanspreken. Tot slot is de applicatie iteratief getest op usability. Er is bewust gekozen voor beoordelen met duimpjes, omdat chauffeurs ook zo denken in werkelijkheid. Hun ervaring met een parkeerplaats is goed of niet, moeilijker hoeven we het niet te maken.

Door deze drie elementen te combineren, worden gebruikers gemotiveerd een beoordeling te plaatsen. Zo wordt Trucker je maat met raad.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:
https://www.dropbox.com/sh/l53et0uy1pcpf17/AABIYUdYxCi0587bFKKI0I3Ca?dl=0
https://www.dropbox.com/sh/4ajhzts3lrltm9t/AACflDR7EQOotzPzHoV_5mw0a?dl=0

Afbeeldingen:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.