Opdrachtomschrijving:
In het Thorikos survey project werken veldarcheologen, museumarcheologen en studenten  samen. Er worden scherven geraapt in een grid en in een database beschreven om meer inzicht te krijgen in hoe mensen hier vroeger leefden. Floris van der Eijnde kwam naar ons met de vraag meer inzicht te willen krijgen in deze data. Bij voorkeur een tool waarmee hij de data zelf kan filteren en grafieken kan maken. Er zijn data van het veldwerk (het rapen van de scherven) en het museumonderzoek.

Eindresultaat:
Als team zijn wij gekomen tot een interactieve kaart van het gebied Thorikos. Op deze kaart kan een gebruiker zelf filters toepassen om meer inzicht te kunnen krijgen in de data. Er kan worden gewisseld tussen twee modi, op deze manier brengen wij Thorikos overzichtelijk in beeld. De tool kan gebruikt worden via desktop en is beveiligd met een inlog. Voor de start krijgen gebruikers een korte introductie. Door te klikken op een van de ‘modes’ links bovenin kan er gewisseld worden tussen de veld- en museum-modus. Elke modus heeft andere filters.

Met behulp van ‘fast filters’ kunnen alle filters in een klik geselecteerd of gedeselecteerd worden. In de linker balk bevinden zich alle filters die ook open en dicht geklapt kunnen worden. Geselecteerde filters worden direct toegepast op de kaart in de vorm van een heatmap. Op de kaart kunnen vlakken worden aangeklikt voor meer specifieke informatie over het vak. De gemaakte visualisaties kunnen worden gedownload in pdf, png of jpg.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:
https://riannes-portfolio.webflow.io/thorikos-portfolio
https://www.thorikos.be
https://www.academia.edu/38080994/The_Thorikos_Survey_Project

Afbeeldingen:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.