Beroepsmogelijkheden

Waar werken onze studenten?

De grote waarde van onze afgestudeerden

Steeds meer bedrijven zien in dat het belangrijk is om hun digitale producten goed op orde te hebben. Het versterkt de band met hun klanten en de samenwerking met andere bedrijven. Maar ook zijn goed ontworpen digitale producten voor hun eigen medewerkers niet meer weg te denken.

Afgestudeerde studenten CMD helpen deze bedrijven hiermee. Ze hebben verstand van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied en ze beheersen de belangrijkste ontwerpprogramma’s. Hierdoor kunnen ze deze bedrijven adviseren en verder helpen met het verbeteren van hun (digitale) dienstverlening.

Soorten functies en bedrijven

Naast digitale bureau’s die voor klanten digitale producten ontwerpen, komen onze studenten ook steeds vaker bij deze klanten zelf te werken. Deze bedrijven hebben dan een speciale digital design afdeling in eigen huis. Denk bijvoorbeeld aan KLM, KPN of het Rijksmuseum. Of ze werken zelfstandig als free-lancer.

Afgestudeerde CMD-studenten (alumni) zijn daar bijvoorbeeld werkzaam als User Experience Designer (UX), Visual Designer of Frontend Developer. In 2023 hebben we een onderzoek gedaan onder onze alumni. De resultaten (PDF) kun je bekijken in dit document.

Videoportretten van afgestudeerde CMD-studenten

Pieter Eg

Pieter is zelfstandig ondernemer zonder personeel (ZZP) en is Visual Designer bij zijn eigen Studio Ronduit. Pieter heeft er voor gekozen na zijn studie eerst werkervaring opdoen en een netwerk op te bouwen. Daarna is hij full-time zelfstandig gaan werken. Hij houdt zich bezig met o.a. branding, webdesign en drukwerk.

Zijn werkweek is elke keer anders. Soms is hij druk met opdrachten, soms heeft hij tijd om zijn eigen bedrijf verder te promoten. Hij werkt daarnaast samen in een netwerk van andere afgestudeerde CMD-studenten. Zijn tip: Blijf nieuwsgierig!

Sanne Swagerman

Sanne werkt als Web Engineer bij Spotify. Ze is daar o.a. bezig met het verbeteren van de web-player. Ze werkt in een internationaal team verdeeld over heel Europa. Het leuke aan CMD vond ze dat ze daar kon ze ontdekken wat ze allemaal met technologie zou kunnen doen. Ook heeft ze veel gehad aan het ‘vanuit de gebruiker denken’ wat bij CMD belangrijk is.

Tijdens haar studie heeft Sanne een half jaar in Schotland gestudeerd. Deze internationale ervaring komt nu goed van pas in haar werk bij Spotify. Een tip van Sanne: vind je de digitale wereld interessant? Bij CMD kun je daar meer over ontdekken en leren.

Chanel Mepschen

Chanel is in 2018 afgestudeerd bij CMD met techniek en vormgeving als basis. Ze werkt nu bij het ontwerpbureau Triple aan verschillende websites en apps. Na haar studie heeft Chanel een open sollicitatie gestuurd naar Triple. En ze werd aangenomen. Ze werkt bijvoorbeeld aan de doorontwikkeling van de website van Ajax.

Ze vond de combinatie creativiteit en techniek bij CMD heel interessant. Tijdens haar stages kon ze ook goed zien wat ze bij CMD aan het leren was en waarom. Tip van Chanel: probeer gewoon eens iets uit bij CMD. Wie weet vind je het leuker dan je dacht.

Meer video’s van afgestudeerde studenten?

Videoportretten van CMD-bedrijven

code d’azur

code d’azur is een ‘brand and experience’ company. Ze helpen hun klanten in de complete digitale ervaring van hun merk. Klanten (opdrachtgevers) zijn o.a. Polestar, Red Bull, de NS en IKEA. Ze maken o.a. games die een zakelijk doel hebben. Snel leren en met een open blik de wereld inkijken is belangrijke eigenschap van ontwerpers bij code d’azur.

Label A

Label A is een digital product agency. Er werken zo’n 65 mensen met vestigingen in Amsterdam en Rotterdam. Ze werken veel aan opdrachten rond ‘mobility’ vraagstukken. Bijvoorbeeld een redesign van de app van Go-Sharing (deel-scooter app). De brede ontwikkeling van CMD-studenten met daarin hun eigen expertise is heel fijn voor LabelA. En dat CMD-studenten altijd de eindgebruiker goed in gedachten houden.

Bravoure

Bravoure helpt merken (klanten) in hun digitale transformatie. Ze helpen met het maken van een visie en welke digitale producten daar goed bij passen. Bijvoorbeeld een platform of een app. Ze werken o.a. voor festivals als Digital en Awakenings. Maar ook voor diverse musea. Nieuwsgierigheid en open staan voor nieuwe ontwikkelingen wordt heel erg gewaardeerd bij Bravoure.

Meer video’s van CMD-bedrijven?