was successfully added to your cart.

Alumni

Verhalen van alumni: Ruben

In de verhalen van alumni lichten we ervaringen uit van onze oud-studenten. We stellen ze een aantal vragen die gericht zijn op dagelijkse bezigheden en werk, op hun studietijd bij CMD Amsterdam en op de toekomst. Vandaag het verhaal van alumnus Ruben Baas.

Met wie hebben wij het genoegen?

Ik ben Ruben Baas, 27 jaar en in juli is het alweer 5 jaar geleden dat ik ben afgestudeerd aan CMD Amsterdam. Ik woon samen met mijn vriendin en twee katten in Heemskerk.

Al ruim zeven jaar ben ik ontwerper bij Active Collective. Ooit begonnen als stagiair en nooit meer weggegaan. Active Collective is een digital agency en wij zijn gespecialiseerd in het oplossen van problemen en het ontwikkelen van maatoplossingen. Dit doen we door onze mix van specialisten in te zetten. Vaak heel verschillende projecten, maar met één duidelijke overlap: een complex vraagstuk oplossen met een gebruiksvriendelijke oplossing.

Wat voor werk doe je?

Als Digital Designer werk je samen met het projectteam aan de totstandkoming van digitale oplossingen. Ik bedenk en ontwerp samen met mijn collega’s online tools die aansluiten bij de user needs, business goals, kernwaarden en KPI’s van klant.

Wij maken veelal complexe maatwerkoplossingen die van A tot Z ontwikkelt moeten worden. Je bent bij het hele proces (van concept tot oplevering) betrokken en spreekt met alle stakeholders, van eindgebruiker tot budgethouder. Het is dan heel gaaf om na afloop van een project van iedereen te horen hoe blij ze zijn met het opgeleverde product.

Wat waren je drie belangrijkste lessen uit je CMD-studie?

Wees proactief. Het komt niet aanwaaien, je moet er zelf iets van maken. Wees daarnaast ook niet bang om feedback te vragen aan je medestudenten, docenten of professionals. En wees altijd kritischer dan degene waarvoor je het maakt. Jij bent de professional en de eindgebruiker weet vaak niet wat die precies nodig heeft en die denkt zeker niet in gebruiksvriendelijke user patterns. Aan jou de taak om de wensen van de eindgebruiker om te vormen tot een gebruiksvriendelijke interface.

“Wees proactief. Het komt niet aanwaaien, je moet er zelf iets van maken.”

Ben je terecht gekomen waar je dacht terecht te komen?

Tijdens mijn studie kwam ik al heel snel met Active Collective in contact. Het was voor mij een logische stap om na mijn afstudeerproject bij AC in dienst te gaan. Gelukkig vonden ze dat bij AC ook!

Wat is jouw tip voor junior designers?

Hou tijdens je ontwerpproces altijd de volgende vraag in je achterhoofd: Welk probleem zijn we aan het oplossen? En wanneer is het probleem verholpen?

Wees daarnaast niet te onzeker of arrogant (kies maar) om feedback te vragen. Ik snap best dat het spannend is om je ontwerp, waar je veel tijd en energie in hebt gestoken, te laten reviewen. Probeer daar overheen te stappen.

Een webapplicatie met machine learning pipelines voor betere neurochirurgische beslissingen bij patiënten met glioblastoma (hersen tumoren) PICTURERuben Baas, Design

Komt er binnenkort een nieuw project van jou live?

We zijn met heel veel toffe projecten bezig, waaronder de revitalisatie van onze eigen website www.activecollective.nl. Ik verwacht de livegang ergens deze maand. Ik zou zeggen, hou de website en mijn LinkedIn in de gaten!

Volg Ruben online

Check hier de LinkedIn van Ruben.

Wil jij ook je verhaal delen?

In de verhalen van alumni lichten we de verhalen van oud-studenten uit aan de hand van een interview. Ben of ken jij iemand die dat leuk zou vinden? Laat het weten aan onze alumni coördinator Eva.

Neem contact op met Eva

Armand Bissesar
Alumni Coördinator
a.a.r.bissesar@hva.nl
06 52 57 92 76

Eva Valkenburg
Alumni Coördinator
e.a.a.valkenburg@hva.nl
06 34 99 37 21

Mattijs Blekemolen
Externe samenwerking
m.blekemolen@hva.nl
06 21 15 61 86

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.