was successfully added to your cart.

Alumni

Verhalen van alumni: Victor

By 27 August 2021 No Comments

In de verhalen van alumni lichten we ervaringen uit van onze oud-studenten. We stellen ze een aantal vragen die gericht zijn op dagelijkse bezigheden en werk, op hun studietijd bij CMD Amsterdam en op de toekomst. Vandaag het verhaal van alumnus Victor Eekhof.

Met wie hebben wij het genoegen?

Mijn naam is Victor Eekhof, alumni van Interactieve Media (de oude naam van CMD) sinds 2008. Ik heb sindsdien heel veel verschillende dingen gedaan. Nu werk ik bij Studio Vi en daar ben ik ook mede eigenaar van. We bouwen websites en conversational interfaces van concept, design tot development en alles wat daarna komt (denk aan SEO en onderhoud).

Wat voor werk doe je?

Ik werk dus bij Studio Vi, zoals ik net vertelde. Ongeveer 6 jaar geleden opgericht, samen met mijn zakenpartner Vidar. Hij heeft ook een digitale media achtergrond. Hij kent de design wereld en ik ken de development wereld, dus vanuit die hoek zijn we samen begonnen. Ondanks dat we hele verschillende personen zijn, werken we heel goed samen. Ik neem de development en operationele zaken op me en hij zit meer op strategie en design. Ik ben binnen studio Vi dus eigenlijk de technical lead.

Momenteel hebben we een extra designer en een extra digitale producer in dienst en vaak ook 1 of 2 stagiairs. Ook hebben we een netwerk van freelancers en creative partners die we goed vinden, om in te zetten wanneer dit nodig is. Daarnaast hebben we een team van getalenteerde developers, veelal in Oost-Europa, waarmee we veel samenwerken.

Het team van Studio Vi © Jurre Rompa

Victor met UX designer Jagoda © Jurre Rompa

Hoe heb jij CMD ervaren?

Voordat ik aan CMD begon had ik al een development achtergrond. Vanaf mijn 14de ben ik zelf gaan programmeren. Redelijk simpel; denk aan HTML, CSS en een beetje PHP. Zo kwam ik dus de studie binnen. Ik had VWO gedaan dus ik kon ook naar de universiteit, maar ik wilde echt iets praktisch doen. Daar sloot CMD goed op aan. Ik merkte dat ik wel stof herkende, maar ik leerde ook zeker veel nieuwe dingen. Alhoewel mijn focus op development lag, vond ik het leuk dat ik ook iets van de design kant meekreeg.

Dingen zoals UX design waren toen nog niet echt aan de orde, dat was nog helemaal niet gedefinieerd. Eigenlijk liep de opleiding toen altijd wel een beetje achter op het werkveld. Het was vooral de eigen kennis van de docenten die werd overgebracht. Omdat ik toen zelf ook al wat projecten naast mijn studie deed, kon ik dat verschil goed merken. Of als je bijvoorbeeld stage gaat lopen, dan merk je dat dingen in de praktijk toch anders gaan. Maar goed, dat merk ik eigenlijk nog steeds wel. Er zit altijd een kloof tussen school en het werkveld.

“Je moet het gewoon doen. Je kan wel heel veel nadenken over wat je misschien leuk kan vinden, maar als je het nooit hebt gedaan dan weet je ook niet of het je ligt.”

Hoe is jouw carrièrepad verlopen van CMD tot aan nu?

Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij ING in Londen, bij het ING Renault Formula 1 team. Ik stond toen aan de klant kant, als projectmanager. Vervolgens heb ik mijn afstudeerstage bij ING in Nederland gedaan, op de corporate communications afdeling. Tijdens mijn afstuderen heb ik een CRM oplossing van Microsoft geïnstalleerd bij 13 afdelingen. Ik heb toen heel veel geleerd over hoe een bedrijf van dat niveau in elkaar zit. Na mijn studie ben ik hier nog een jaar blijven werken. Toen heb ik veel interne communicatie projecten gedaan.

Toen mijn contract afliep ben ik een half jaar gaan reizen. Backpacken door Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Oost Azië. Toen ging er een hele wereld voor me open, op hele andere vlakken dan werk. Toen ik terugkwam was ik helemaal geïnspireerd en wilde ik meer vanuit mezelf gaan doen. Ik heb mijn eigen bedrijf opgezet en ben toen 3 dagen per week ingehuurd door de ING. Ook ben ik me bezig gaan houden met event management (onder de naam Redplanet).

Later heb ik nog meer gereisd en ben ik steeds weer teruggekomen bij ING. Van mijn reizen heb ik altijd een WordPress reisblog bijgehouden. Omdat ik daar zoveel uur in heb gestoken, heb ik daar zeker development kennis aan overgehouden. Ook heb ik hier veel voldoening uitgehaald en heb ik veel mensen leren kennen in die wereld. Na een tijdje afwisselend reizen en werken was ik op zoek naar meer structuur en vastigheid. Toen ben ik mijn zakenpartner Vidar tegenkomen en zijn we Studio Vi begonnen.

Victor met zakenpartner Vidar © Jurre Rompa

Wat is jouw tip voor anderen om de juiste baan te vinden?

Je moet het gewoon doen. Je kan wel heel veel nadenken over wat je misschien leuk kan vinden, maar als je het nooit hebt gedaan dan weet je ook niet of het je ligt. Wat minder zweven en wat meer dingen proberen. Ook niet bang zijn om juist in een vroeg stadium te switchen van carrière. Tegenwoordig blijft niemand meer bij 1 bedrijf zitten voor 30 jaar. Het is hartstikke leuk om tijdens en na je studie zoveel mogelijk te proberen. Ook als je denkt dat je het (nog) niet kan. Ik heb zelf ook genoeg fouten gemaakt, maar daardoor heb ik ook zo veel geleerd.

Doe ook veel dingen naast je werk. Met name als je een eigen bedrijf wil beginnen. Het werkt heel goed om te beginnen naast je studie of naast je fulltime baan. Stop er alvast wat tijd in; schrijf een business plan, maak een portfolio. Dat soort dingen kunnen je heel erg vooruit helpen. Als je op een gegeven moment merkt dat dat wel lekker gaat, dan kun je altijd je werk gaan afschalen of beslissen om voor je eigen bedrijf te gaan.

Zijn er dingen waar je ooit nog aan wil bijdragen?

Ik wil wat meer ontdekken aan de nonprofit kant. Het klinkt een beetje cliché, maar ik wil ook graag wat teruggeven. Ik vind vrijwilligerswerk heel interessant en het lijkt me leuk om dat te combineren met development. Dat ik bijvoorbeeld iets kan bouwen voor mensen die dat nodig hebben, maar geen geld hebben. Projecten stimuleren waar niet perse een winstoogmerk achter zit. Ik wil projecten blijven doen waar ik trots van word.

Volg Victor online

Onze nieuwe website staat sinds kort live!

Bij Studio Vi zoeken we altijd naar nieuw talent, dus kijk vooral bij onze vacatures of er iets voor jou tussen zit.

Wil jij ook je verhaal delen?

In de verhalen van alumni lichten we de verhalen van oud-studenten uit aan de hand van een interview. Ben of ken jij iemand die dat leuk zou vinden? Laat het weten aan onze alumni coördinator Eva.

Neem contact op met Eva

Armand Bissesar
Alumni Coördinator
a.a.r.bissesar@hva.nl
06 52 57 92 76

Eva Valkenburg
Alumni Coördinator
e.a.a.valkenburg@hva.nl
06 34 99 37 21

Mattijs Blekemolen
Externe samenwerking
m.blekemolen@hva.nl
06 21 15 61 86

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.