was successfully added to your cart.

Nieuws

Clicks #1

By 20 April 2021 No Comments

Ondergedompeld in een nieuwe CMD-minor

Schilderen met digitale verf. Het was één van de verrassingen op vrijdag 19 maart jl. waar de tussentijdse studentenprojecten gepresenteerd van de nieuwe CMD-minor Immersive Environments. Het CMD Design en Content team was er bij.

De presentaties vonden plaats bij YIPP in Amsterdam-Noord. De studenten van het CMD Design & Content team maakte er een foto- en videoverslag van. Deze vind je natuurlijk hier in deze eerste Clicks! Nog meer weten? Bekijk dan de brochure.

Brochure minor Immersive Environments

De Golden Dot Awards 2021 komen er aan. Zit je er bij?

Veerle Beeker won vorig jaar een Golden Dot Award (GDA) met haar project Melkweg at Home. De jury, bestaande uit Fabrique, Valsplat, LabelA en Informaat, vond haar oplossing passen in de huidige tijd. Aan het eind van dit studiejaar reiken we de GDA 2021 prijzen uit.

Het hele jaar door nomineren CMD-docenten bijzondere studentenprojecten voor de Golden Dot Awards 2021. De eerste nominaties zijn al binnen. Vind je dat jouw / jullie werk daar niet mag ontbreken? Bespreek dit dan met een CMD-docent. Hij/zij moet dit project namelijk wel officieel nomineren.

Dit waren de winnaars van de GDA 2020

Het Theo Thijssenhuis: Design Building Amsterdam?

Als onderdeel van de Amstelcampus vormt ons schoolgebouw (Theo Thijssenhuis – TTH) na de zomer van 2021 het educatieve hart rond (digital) design van de HvA. Dan komen ook de Master Digital Design (5e etage) en de Digital Society School (1e etage) bij ons in het TTH.
Het Audio Lab, Usability Lab, Virtual Reality Lab en Makers Lab bieden perfecte proeftuinen voor het ontwikkelen van vernieuwende concepten en producten. Voor studenten, medewerkers en externe organisaties een fantastische plek om te studeren en (samen) te werken.
Bijgevoegd een aantal impressies (let op: nog niet allemaal definitief) over de inrichting van het TTH en het aangrenzende Conradhuis. CMD komt op de etages 2, 3 en 4 te zitten.

Het leven na CMD: Afgestudeerd student Yasmine Bouma

Ik ben Yasmine Bouma, 22 jaar en in juni 2020 afgestudeerd aan CMD. Momenteel ben ik werkzaam als ZZP’er (zelfstandige zonder personeel) met specialisatie visual design.

Binnenkort begin ik met mijn fulltime baan als Junior Creative bij Gardeners. Het CMD Alumni Team heeft een leuk verslag van mijn hele interview geschreven.

Lees het hele interview met Yasmine

Stel al je vragen aan afgestudeerde CMD-studenten

Hoe ervaren onze afgestudeerde studenten het werkende leven? Wat doen ze precies? Welke keuzes hebben zij daar tijdens hun opleiding voor gemaakt? Waren dat de juiste keuzes? Hebben ze nog tips voor huidige CMD-studenten?

Je kunt ze alles vragen wat je wilt tijdens het online Airmeet event Alumni helpen studenten op woensdag 28 april van 19:00 tot 20:30 uur. Georganiseerd door het CMD Alumni Team. Meld je snel aan voor een gesprek met een alumnus naar keuze!

Meer info en aanmelden

Gratis yoga voor studenten en medewerkers HvA

Vanaf 17 maart: woensdagochtend yogaochtend van 8.45 tot 9.15 uur. Deze online yogacursus is er voor iedereen die op een relaxte en gezellige manier het lichaam en de geest wil ontspannen. Voor alle FDMCI-medewerkers én studenten. 

Dus ervaar je stress of wil je dit juist voorkomen en wil je graag gezond en ontspannen blijven? Of vind je het gewoon leuk om samen met collega’s en studenten de woensdag op te starten? Dan is deze gratis yogacursus van onze eigen FDMCI-huismasseur Natascha Slooten iets voor jou!

Log elke woensdag in via deze link

 

Internationale ervaring waardevol voor ontwerpers

Bedrijven uit het CMD-werkveld worden steeds internationaler: ze werken steeds vaker met een internationaal team aan internationale opdrachten voor internationale klanten. Bij voorkeur hebben hun nieuwe collega’s en/of stagiairs deze internationale ervaring dan ook tijdens de opleiding opgedaan.

Vanuit CMD bieden wij jou de mogelijkheid om jouw internationale kennis en skills te versterken. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor een internationaal project, minor of stage in het buitenland. Meer weten? Bekijk de slides van onze voorlichtingspresentatie.

Bekijk de slides van de voorlichting

Docent Sonja is een reizende Youtube-ster

Docenten bij CMD hebben soms naast hun werk bijzondere, grappige, of verrassende hobbies of eigenaardigheden. Dit keer jullie aandacht voor CMD-docent en team manager van jaar 2: Sonja Rouwhorst.

“Dit is wat ik met kinderen maak, het zijn monsters of fantasiefiguren die ik vaak vul met zo’n wenskaartmodule waar je een geluid kan opnemen. Dan kunnen de kinderen hun monster/dier geluid laten maken.”
Haak ook aan op Youtube!

Ook CMD studeren? Goed idee! Inschrijven voor 1 mei 2021

Ken jij nog studiekiezers die heel goed bij onze opleiding zouden passen? Attendeer ze dan op de inschrijfdeadline van 1 mei a.s! Het werkveld zit te springen om CMD-studenten, dus deel het nog even in je eigen netwerk.

We hebben speciaal hiervoor een opname van onze open dag presentatie gemaakt. The one-and-only Michiel Bernsen (propedeusecoördinator) neemt je samen met een aantal (oud)studenten en medewerkers mee in het verhaal van CMD.

Bekijk hier de open dag videopresentatie

Het gevoel van CMD-student Gosro Poorheydar

Het zijn moeilijke tijden. We kunnen niet feesten, niet naar school, niet onze oma een knuffel geven. Elke week horen we dat er misschien versoepelingen komen. En elke keer worden deze puntjes van hoop weer van ons afgenomen. Geen wonder dat veel van ons weinig motivatie hebben. Maar ik wil dat jullie een ding onthouden. Hoe rot je situatie ook is. Hoe veel herrie je broertjes en zusjes ook maken, hoe moeilijk het nu is om elke dag hetzelfde te doen. Dit gaat voorbij. Ik weet niet wanneer. Jij weet niet wanneer. Maar we weten dat dit niet voor altijd zal zijn. Focus je op de dingen die belangrijk zijn. Je gezondheid, je toekomst, je familie. De rest valt niet te controleren, dus laat het je niet naar beneden trekken. Er is licht aan het einde van deze tunnel. Blijf er naar kijken. Ik maakte twee foto’s, legde ze over elkaar heen en bewerkte ze met ‘image tracing’. – Gosro

Over Clicks

Clicks wordt verstuurd naar alle studenten en medewerkers van CMD Amsterdam. We denken dat we Clicks een paar keer per jaar gaan versturen.

Clicks is bedoeld om je (hopelijk) een goed gevoel te geven. En om iets te kunnen delen met de CMD Amsterdam community. De redactie bepaalt de ingekomen tips en welke we mee kunnen nemen in de volgende editie.

Mail ons over clicks

Tip de redactie

Tips voor Clicks? Graag! Dat mag van alles zijn, zolang jij van mening bent dat het bijdraagt aan het ‘community-gevoel’ van CMD Amsterdam.

Denk aan mooi studentenwerk, een presentatie van een project, events uit ons vakgebied, of een persoonlijk verhaal. Het CMD Design en Content Team kan mogelijk helpen met het maken van de content (interview, foto’s, video, etc.)

Mail ons je tips

Afmelden

Dat kan. Mocht je je willen afmelden, dan moet je niet bang zijn dat je de essentiële zaken mist die je echt moet weten. Deze zul je sowieso ontvangen.

Clicks is daarmee geen vervanging van bestaande communicatiemiddelen binnen CMD. We zien het echt als iets extra’s. Maar dat moet je zelf ook zo zien. Dus zeker niet verplicht, maar potverdikkie, wel ontzettend leuk!

Mail ons om je af te melden

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.