was successfully added to your cart.

Nieuws

Clicks #2

By 16 September 2021 No Comments

Glenn maakte het beste werk van vorig studiejaar

CMD-student Glenn Wustlich maakte voor zijn afstuderen een Virtual Reality-ervaring die jongeren op speelse wijze meer leert over klimaatverandering. Hij kreeg een 10 en won vorig jaar met het Allerbeste Studentenproject een prijs bij de jaarlijkse Golden Dot Awards (GDA).

Benieuwd naar de andere winnaars van de GDA 2021? Bekijk hieronder de hele show of ga naar de GDA site. Lisette Wegener (redacteur HvA) schreef een erg mooi artikel over Glenn en zijn afstudeerwerk met visuals en filmpjes ter ondersteuning.

Artikel over Glenn en zijn werk

Eva en Renske: het CMD alumni community team

Afgestudeerde studenten (alumni) zijn een waardevolle bron van kennis en informatie: voor elkaar, voor studenten en voor medewerkers van CMD. Met die gedachte ontwikkelt CMD sinds 2019 een community voor alle (oud)-studenten en medewerkers van CMD. Dit studiejaar vormen alumni Eva en Renske het CMD alumni community team.

Zijn jullie benieuwd naar wat wij tot nu hebben gedaan en het komende studiejaar gaan doen als alumni community? Dat kun je zien op de CMD alumni pagina (zie button onder). Heb je een idee, een vraag of feedback voor de community? Spreek ons aan of stuur een mailtje.
Bekijk de CMD alumni pagina

Van banketbakker tot ontwerper. Sybren doet het.

Hoi! Mijn naam is Sybren, ik ben 23 jaar, en inmiddels alweer derdejaars CMD’er. Ik hou heel erg van muziek, ga “in de normale wereld” vaak naar concerten, speel een beetje gitaar, lees af en toe een boek, ga vaak naar musea, en hou van plantjes. Sinds kort woon ik op kamers in Amsterdam Zuid-Oost samen met twee andere CMD studenten.

CMD vroeg mij of ik het leuk vond om mijn ervaring met het studeren bij CMD te beschrijven. Wellicht kun je er nog tips voor jezelf uithalen. Je leest het in mijn verslag. Of, als je dat fijner vindt, kun je mijn verhaal als audio beluisteren. De link vind je in mijn verslag.

Lees het verslag van Sybren

Minor kiezen? Gosro koos vorig voor jaar Speculative Design

“Speculative design is de perfecte CMD-minor voor de student die op een hoger niveau na wil denken over hoe hij de wereld een betere plek kan maken. Speculative design geeft jouw het platform om in een veilige omgeving moeilijke vragen te stellen en daarover te discussiëren.” – Gosro.

Hij volgde deze minor vorig studiejaar en deelt graag zijn ervaringen met jullie. Hij maakte er zelf een mooi opgemaakt document van (6-8 min. leestijd) dat je meer inzicht in deze bijzonder minor geeft. Meer info over deze (Engelstagelige) minor vind je ook op onze site. Internationale studenten kunnen zich ook voor deze minor aanmelden.

Lees de ervaring van Gosro

Expo CMD-minor Immersive Environments (juli 2021):

Cijferfetisjisme. Een column van docent Hein Bijvoet.

Onder het motto ‘vloeken in de kerk’ schreef CMD-docent Hein Bijvoet een column over ‘cijferfetisjisme’. Waarom cijfers en data toch altijd en overal zo belangrijk (moeten?) zijn. CMD-student Sasja Koning (lid van het CMD Design en Content team) maakte de illustratie.

Lees de column van Hein

Chatten met CMD-docenten

Diverse CMD-docenten vertellen aan studenten over hun CMD-ervaringen, hun hobby’s, waar ze inspiratie vinden en geven advies aan jonge toekomstige designers. De komende periode zullen hier nieuwe interviews met CMD-docenten aan worden toegevoegd. Tekst en opmaak gemaakt door de studenten van het CMD Design en Content team.

Lees de eerste chats met docenten CMD

 

Verbeter je design skills voor cash of studiepunten

Of het nou visual design is, motion design, filmen, editen, interviewen, leuke blogs schrijven of flyers ontwerpen: er is plek voor jou in het Design en Content team van CMD. Een groep CMD-studenten die alleen of samen werken aan ontwerpklusjes.

De klusjes komen meestal vanuit de opleiding en soms van buitenaf. Je kunt zelf aangeven voor welke soort activiteit (zie boven) jij je graag wilt aanmelden. Voor deze ontwerpklusjes kun je een financiële vergoeding krijgen of je studieregiepunten (SRP’s) er mee verzilveren. Chigozie (student CMD) is de projectmanager van het team en maakte een videopresentatie die je meer info geeft. Mail Chigozie voor interesse.

Bekijk de presentatie van Chigozie

DEPT Campus Design Jam

Hallo CMD-studenten! Op 7 en 8 oktober nodigen we ambitieuze (design) studenten uit bij ons DEPT kantoor in Amsterdam voor een tweedaagse Design Jam. In minder dan 24 uur gaan we met elkaar een maatschappelijk vraagstuk kraken voor Vluchtelingenwerk Nederland. Mooie invulling voor je SRP?!

In teams ga je samenwerken met elkaar, en met coaches van Dept, om zo tot een buitengewone oplossing te komen. Samen met je team en coach ga je onderzoek doen, experimenteren, innoveren en designen. Verwacht twee dagen vol met inspiratie, nieuwe inzichten, kennismaken met nieuwe tools, fouten maken en vooral lachen en gezelligheid.

Meer info en aanmelden Dept Campus Design Jam

Binnenkijken bij een typisch CMD-bedrijf: Edenspiekermann

We are Edenspiekermann, an independent, international Design Consultancy. With a team of around 100 people across our offices in Amsterdam, Berlin and Los Angeles, including designers, developers, consultants, researchers, creatives and makers from around 20 different nations.

Join us for a look inside at our Edenpiekermann Amsterdam office for an online introduction to what we do, what inspires us, and what we’ve learned along the way. We invite all design, UX, service design, and content/marketing students.

Meer info over bezoek Edenspiekermann

Over Clicks

Clicks wordt verstuurd naar alle studenten en medewerkers van CMD Amsterdam. We denken dat we Clicks een paar keer per jaar gaan versturen.

Clicks is bedoeld om je (hopelijk) een goed gevoel te geven. En om iets te kunnen delen met de CMD Amsterdam community. De redactie bepaalt de ingekomen tips en welke we mee kunnen nemen in de volgende editie.

Mail ons over clicks

Tip de redactie

Tips voor Clicks? Graag! Dat mag van alles zijn, zolang jij van mening bent dat het bijdraagt aan het ‘community-gevoel’ van CMD Amsterdam.

Denk aan mooi studentenwerk, een presentatie van een project, events uit ons vakgebied, of een persoonlijk verhaal. Het CMD Design en Content Team kan mogelijk helpen met het maken van de content (interview, foto’s, video, etc.)

Mail ons je tips

Afmelden

Dat kan. Mocht je je willen afmelden, dan moet je niet bang zijn dat je de essentiële zaken mist die je echt moet weten. Deze zul je sowieso ontvangen.

Clicks is daarmee geen vervanging van bestaande communicatiemiddelen binnen CMD. We zien het echt als iets extra’s. Maar dat moet je zelf ook zo zien. Dus zeker niet verplicht, maar potverdikkie, wel ontzettend leuk!

Mail ons om je af te melden

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.