Opdrachtomschrijving:
Via een nieuwsartikel kwam ik erachter dat het slecht gaat met de biodiversiteit (verscheidenheid aan plant- en diersoorten), maar dat het plaatsen van planten op je balkon of in je tuin kan helpen bij het aantrekken van vlinders en bijen. Uit eigen onderzoek bleek dat veel studenten (met een interesse in duurzaamheid) willen bijdragen aan milieuproblemen zoals het biodiversiteitsverlies, maar niet weten hoe ze dit het beste kunnen doen. Daarvoor ging ik een oplossing creëren.

Eindresultaat:
Bio Finder is een app ontworpen voor studenten die die natuur een handje willen helpen en hierbij wat hulp nodig hebben. Door obstakels weg te nemen zoals het vinden van ethisch gekweekte planten van een biologische kweker en de verzorging zoals het planten of zaaien stap voor stap uit te leggen, kan de student makkelijker een stap zetten binnen het biodiversiteitsherstel.

Tijdens het gebruik van de app komt de student functionaliteiten tegen zoals: Het zoeken naar inheemse planten of zaden (op basis van filters), informatie verkrijgen over de plant en waar het verkrijgbaar is, leren over de verzorging en de groei bijhouden van de plant(en). In de laatste fase van het project zijn er drie testmomenten geweest met een groep studenten. Er is getest op: de vriendelijkheid, navigatie, het concept en of de stijl aansluit op de doelgroep. Hierdoor is er een passend product ontworpen en is het mogelijk gemaakt om een positieve impact achter te laten op de natuur.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:

https://soula-andrikopoulos.wixsite.com/portfolio/bio-finder

Design Rationale

Figma prototype

Afbeeldingen:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.