Opdrachtomschrijving:
Contact onderhouden met een ouder in detentie is lastig. Inzetten op de ouder kind-relatie door te ondersteunen in goed ouder-kind contact blijkt echter belangrijk om evt. negatieve gevolgen van de detentie voor kinderen te beperken.
Met Corona is beeldbellen vanuit de gevangenis gelanceerd. Voor jonge kinderen een stroef en onplezierig moment. Zij willen hun vader zien op momenten dat het hen uitkomt en zijn gefrustreerd over de afwezigheid van hun vader, wat leidt tot emotie en driftbuien.

Eindresultaat:
Om het videobellen te starten logt een gedetineerde vader in op een beveiligde laptop met inloggegevens die vooraf aan hem zijn uitgereikt op een blaadje. Vervolgens scant hij de QR-code van het blad met de iPad die hiervoor al klaarligt. Zo activeert hij de iPad als extra besturing terwijl het videobeeld zoals gewoonlijk, via de beveiligde laptop in stand blijft.
Dit biedt meer interactie: samen lezen, tekenen en elkaar bekijken met verschillende gekke filters, zoals bij snapchat, middels AR.

Met mijn oplossing kunnen kinderen tijdens het beeldbellen en daarna, hun ouder vaker zien op de momenten dat het hen uitkomt: zij kunnen een video opname van het verhaal dat papa al voorgelezen heeft tijdens het live beeldbellen terugkijken via een aparte website, bijvoorbeeld voor het slapen gaan. De oplossing ondersteunt in het contact en versterkt de band tussen ouder en kind, door gezamenlijke plezierige activiteiten en stimuleert tot het (h)erkennen van emotie.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:
https://drive.google.com/drive/folders/1FsjjM4xbQG7S_w4bwr2wyj2VOTTQNRGI

Afbeeldingen:

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.