Opdrachtomschrijving:
Opdracht: Maak gebruik van de beschikbare data en ontwikkel een model om dit te visualiseren om inzicht te krijgen in vergelijkbare patiëntgroepen.
Context: Uitdagingen voor neurochirurgen bestaan uit het minimaliseren van operatietijd en bepalen waar chirurgische verwijdering van tumor-geïnfiltreerd hersenweefsel stopt. Een optimale behandeling is nooit gelijk en lastig te voorspellen. Universele standaarden voor deze beslissingen ontbreken, met grote variaties tussen behandelteams als gevolg.

Eindresultaat:
De huidige tool van PICTURE maakt het nu al mogelijk om een verzameling MRI-scans samengevoegd met elkaar te vergelijken en zo op nieuwe patronen te stuiten. Ondanks het feit dat de huidige tool al van enorme meerwaarde is, liepen de gebruikers tegen het volgende probleem aan: de huidige tool maakt het namelijk alleen mogelijk om de gehele populatie, samengevoegd, met elkaar te vergelijken. Het gevolg hiervan is dat het niet mogelijk was om data van patiënten met hetzelfde ziektebeeld te vergelijken.

Door het visualiseren van patronen van de big data uit MRI-scans en dit aan te laten passen aan de hand van filters kan de patiënt nu wel vergeleken worden met een patiëntengroep met een vergelijkbaar ziektebeeld. Op deze manier kunnen er nog realistischere voorspellingen gedaan worden. Mijn uitbreiding van de tool ondersteunt neurochirurgen bij het maken van betere behandelbeslissingen omdat, door middel van de gefilterde data, de resultaten beter zijn toegespitst op de patiënt.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:

https://britt-rademaker.gitbook.io/product-biografie/

https://brittrademaker.nl/design_rationale_britt_rademaker.pdf


Afbeeldingen:

4 Comments

 • Pien de Vriee says:

  Top!

 • Murat Akdag says:

  Wow, ik vind het al perfect meissie, ik ben trots op je. Een super prestatie.
  Ga zo door!

  Dikke kus,
  Murat

 • Sacha schaap says:

  Wauw Britt.. wat bijzonder.. wat een waardering wordt er hier over jou als persoon maar ook als student uitgesproken.

 • Mark Rademaker says:

  Wat zijn wij enorm trots Britt. Voor de 2e keer genomineerd voor de golden dot award… In 4 jaar tijd, waarin jij echt keihard hebt gewerkt, is het eindresultaat van jouw afstudeerproject in de vorm van PICTURE een waardige bekroning! Succes en we hopen dat de award nu jouw kant op zal komen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.