Opdrachtomschrijving:
Opdracht: Ontwerp een tweede scherm applicatie van een bestaand TV programma dat het programma verrijkt, meer kijkers betrekt (zowel vóór, tijdens als na) en een meerwaarde geeft aan de individuele en sociale beleving.

Mijn doel: Het TV programma Sesamstraat is van NPO1 naar Zapp Xtra verdrongen, waardoor de kijkcijfers daalde en dus minder kinderen onze normen en waarden en begrippen werden bijgebracht. Hoe kan er d.m.v. een second screen app weer aandacht komen voor dit leerzame programma?

Eindresultaat:
Het eindproduct is een second screen app voor tablets waarbij het personage Purk centraal staat. Dit personage zegt weinig in het TV programma, maar krijgt hier juist de hoofdrol. Het is de bedoeling dat je kwijtgeraakte spulletjes van Purk terug vindt. Je kunt één van deze spulletjes terugvinden door een puzzelspelletje te spelen. Je kunt meerdere spulletjes in een korte tijd terug vinden als je het TV spel speelt (tijdens de uitzending). Er komen vlak voor de uitzending push-berichten dat het programma bijna begint op TV en je mee kunt spelen voor een extra beloning! Het doel van het TV spel is dat je op je tablet spulletjes – die in de uitzending verstopt zijn – aanklikt. Extra goed opletten dus!

Voor al je gevonden spulletjes beloont Purk je met sterren. Deze sterren kun je inzetten om aan een rad te draaien waar alle personages van de Sesamstraat Franchise op staan. Het personage waar het rad op beland geeft een cadeautje. Dit cadeautje kan een liedje, video, kleurplaat, etc zijn.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:
http://ivoklerk.com/sesamstraat/
http://www.ivoklerk.com/purksspulletjes/
http://ivoklerk.com/sesamstraat/pdf/ivoklerk.project5.sesamstraat.pdf

Afbeeldingen:


 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.