Nominaties Golden Dot Awards 2018

The Game Changer

The Game Changer houdt de game-uren van uw kind bij. Als de tijd verstreken is kan uw kind niet meer spelen. Hoe eerder je stopt met gamen, hoe meer bonusuren je krijgt.

Rupsie

Rupsie is een app voor kinderen van 5-6 jaar. Met Rupsie maken kinderen, in combinatie met AR, vrolijke deuntjes voor beestjes. Het combineert op slimme wijze de fysieke en digitale wereld.

Exclusive Design

Deze groep studenten heeft een tailor made website gebouwd voor Marie, een Dove ontwerpster, en voor Marijn, een developer die motorisch beperkt is. Een website vol unieke user interface experimenten.

Mantelzorg assistent

Met 'Mantelzorg assistent' kan je als mantelzorger op een laagdrempelige manier ontspanning, contact (met andere mantelzorgers) en inzicht krijgen, om tot rust te komen.

HUB

Met HUB zal het vervoer van bedrijven in de binnenstad op een duurzame manier veranderen. Via een app kunnen werknemers slimme voertuigen - met digitaal slot - reserveren, beheren en classificeren.

ParApp

Door persoonlijke Spotify data te koppelen aan de Paradiso agenda ontvang je een gepersonaliseerd overzicht van alle optredens van jouw favoriete artiesten via Social Messaging.

BLOOK

BLOOK is een interactieve tafel die een brug slaat tussen fysieke boekhandels en online retailers. Hierdoor blijven winkels competitief en de nostalgie behouden.

Stressvrij Schiphol

Stressvrij Schiphol geeft de reiziger op elke locatie op Schiphol inzicht in de drukte op dat moment en in de toekomst, hiermee worden de rijen gereduceerd en kan de passagier stressvrij op reis.

Tracer Parcel Delivery Service

De producten bestaan uit twee applicaties en één Google Glass, waar rekening is gehouden met de gebruikers: één applicatie voor de gebruiker en de andere met de Google Glass voor de courier.

Spotify Together

Spotify Together is een product waarbij je gesynchroniseerde playlisten kunt maken met meerdere personen. In de playlist kunnen nummers toegevoegd en geliked worden om gezamenlijk de sfeer te bepalen.

Ludicity

Onrustige dromen of moeilijk slapen? Lucidity helpt. Leer dromen te sturen en bepaal zelf wat er 's nachts gebeurt. Neem controle over je nachtrust en versla elke nachtmerrie!

Loop Mijn Lijst

Als onderdeel van de Appie app helpt de 'Loop Mijn Lijst'-applicatie klanten van de Albert Heijn (vooral met een visuele beperking) bij het doen van hun boodschappen.

Deliverbee

Deliverbee brengt pakketbezorgers en consumenten met elkaar in contact. De consument kan een verzoek doen om zijn/haar pakket naar een andere locatie te laten bezorgen en kan een fooi toevoegen.

Delta

Een welzijns-interventie voor full-time kantoormedewerkers in de vorm van een smart-zitmeubel dat zitgedrag meet en hen leert dynamisch te werken om gezondheidsproblemen af te zwakken.

MTFridge

Een sociale applicatie waarbij je elkaar helpt bij het bedenken van recepten met overgebleven producten die je anders weg zou gooien.

Fill ‘N Flip

Fill 'N Flip is een concept dat de gebruiker door middel van een sleutelhanger, gamification en ranking systeem gemotiveerd houdt om water te tappen met een hervulbare fles bij een Join the Pipe tappunt.

Mivo

Mivo is een app waarin je leert hoe je om kunt gaan met smartphones in je gezin. Volg een course over een complex onderwerp en sluit dit af met een gezinsgesprek waarin je samen afspraken maakt.

MEIO

De MEIO is een interactieve add-on voor de watertappunten van Join the Pipe in de HvA. Het motiveert studenten om elke dag hun herbruikbare fles te gebruiken en om te sparen voor beloningen!

Logboek Ontwerpgeschiedenis van Eva

Het is een logboek voor het vak Ontwerpgeschiedenis. Met sketchnotes en ander verzameld materiaal is het een duidelijk overzicht van de ontwerpgeschiedenis zoals deze met ons is behandeld.

De Slimme Rugzak van Jane

Een chatbot die als bijlage dient voor pleegkinderen die vaak bij een nieuw pleeggezin komen te wonen. De chatbot vertelt over het pleegkind aan de volgende pleegouders.

I Need A Dollar

Een digitale stad die kinderen door het kopen van spullen steeds meer kunnen uitbreiden door goed te sparen, spelletjes te spelen of klusjes in huis te doen.

Charge Station Monitoring

De Charge Station Monitoring web applicatie is een dashboard die gebruikt wordt voor het monitoren, onderzoeken en oplossen van problemen betreffende de operatie van charge stations over de hele wereld.

Logboek van Lizz

Een logboek gemaakt voor het vak Ontwerpgeschiedenis. Vol met creatieve aantekeningen, mijn kijk op het leven en artikelen.

Logboek van Soula

Een logboek voor het propedeusevak Ontwerpgeschiedenis. Dit boek dient als inspiratiebron met afbeeldingen en eigen creaties in de art deco stijl die behandeld is in dit vak.

Middeninkomens op de woningmarkt

Een korte video en bijbehorende website die de gevolgen van de ontwikkelingen in de Amsterdamse huizenmarkt voor gezinnen met een middeninkomen visualiseert.

Politievloggers en privacy in beeld

Een interactieve datavisualisatie waarin de video's van politievloggers Jan-Willem en Tess onder de loep worden genomen met betrekking tot de privacy van de daders/slachtoffers in de video's.

The Bigger Picture

Een interactieve datavisualisatie met een vergelijking tussen verschillende tv series. Aan de hand van twee gerenommeerde TV series zoek ik uit waarom de ene serie steeds beter wordt, terwijl de andere na een aantal seizoenen af begint te takelen.

Fietsie

Fietsie is een app in combinatie met een beaconsticker die je op je fiets plakt. Wanneer je een connectie tussen de app en sticker maakt kun je je fiets binnen enkele seconden weer terugvinden.