Opdrachtomschrijving:
Het probleem begon bij onszelf dat er geen mogelijkheid was om gemakkelijk een gesynchroniseerde playlist te maken en eenvoudig anderen hierin te laten joinen. Vervolgens hebben we hiernaar gekeken en het concept uitgebreid. We hebben het concept voorgedragen aan Café Fest, die vervolgens veel interesse toonden. Na enkele meetings met Fest kwamen we erachter dat het product perfect aansluit bij de setting van Fest. Het product heeft veel potentie bij de speciale evenementen die Fest organiseert.

Eindresultaat:
Uiteindelijk hebben we een werkend product gerealiseerd door middel van een combinatie tussen de minoren UX en Web Development. Binnen het product is het mogelijk om je eigen afspeellijsten van Spotify te bekijken en daar nummers uit te kiezen en aan de playlist toe te voegen. Ook kan er naar nummers gezocht worden en kunnen nummers geliked worden zodat zo hogerop in de wachtrij komen te staan. We hebben het join proces ook zo eenvoudig mogelijk gehouden door een QR code aan te bieden die de gebruikers gemakkelijk kunnen scannen zodat ze direct in de juiste playlist zit. Dit zou bij Fest dan op hun beamer geprojecteerd worden.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:

https://spotifytogether.herokuapp.com


Afbeeldingen:

2 Comments

  • The app has an internal server error

  • Leon van Zijl says:

    Hey Jeffrey, ye it might happen.

    We‘re still developing Spotify Together and it’s currently just hosted on a simple Heroku plan, which can’t handle too much load. Bear with us ????

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.