Opdrachtomschrijving:
Bij project “I need a dollar” was het de bedoeling dat wij een digitale tool zouden ontwerpen die kinderen van 6-8 jaar bewust moet maken van bankieren, sparen en pinnen. Waar de interface zou komen en hoe deze eruit zou komen te zien was helemaal aan jezelf. Het is een onderdeel van een beleving, waarmee kinderen de waarde van geld leren kennen om er verantwoord mee om te gaan door te sparen. De kinderen kunnen samen met hun vrienden, vriendinnen en ouders veilig en bewust leren omgaan met geld

Eindresultaat:
Mijn oplossing is “De duurzame stad”. In deze stad zullen de kinderen begeleid worden door het Databeessie. Hij zal de kinderen van alles vertellen over geld en sparen. Door de kinderen geld te laten sparen kunnen zij nep geld verdienen. Met dit geld kunnen zij hun stad uitbreiden en zo duurzaam mogelijk maken. Tijdens het afrekenen van producten leren zij pinnen doordat ze gebruik maken van een Emoji code.

Om meer geld te verdienen moeten de kinderen een spaardoel zien te halen dat ze voor zichzelf hebben gesteld, geld op hun rekening zetten, één van de spelletjes winnen of een klusje doen in huis. De kinderen reageerden heel enthousiast en positief op het spel. Ze wilden direct al beginnen en hadden het meteen ook al over de klusjes die ze wilde doen voor extra muntjes.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:

https://xd.adobe.com/view/e5901244-51cf-4c92-46c5-45ec765bee52-93a1/?fullscreen&hints=off

 

Afbeeldingen:

One Comment

  • Amber Cambie says:

    Wauw!
    Geweldig concept. Heb je alle grafische items zelf gemaakt?
    De (kakkerlak?) mascotte vind ik het mooist.

    Tip die ik je wil meegeven; Ikzelf zou de emoticons (op de pinautomaat) een transparant achtergrond geven :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.