Opdrachtomschrijving:
Ontwerp een virtuele agent voor betere interactie tussen mensen en dieren. Jouw agent zorgt ervoor dat een mens en een dier samen een probleem oplossen. Je demonstreert deze samenwerking met een prototype of installatie. De vorm is vrij: VR, AR, IOT, Chatbot, VUI of iets heel anders.

Eindresultaat:
Het eindresultaat is een agent die contact mogelijk maakt tussen mens en een wild dier. Er zijn vier verschillende scenario’s mogelijk in de ¬†use case:
– Geen eend, Geen auto
– Wel eend, Geen auto
– Geen eend, Wel auto
– Wel eend, Wel auto

Het device richt zich op het laatste scenario, wanneer wel een dier en een auto aanwezig zijn op hetzelfde stuk weg. De agent is een IoT-device, met sensoren signaleert het een wild dier in de berm en de auto op de weg. Wanneer beiden worden gesignaleerd krijgt de bestuurder feedback. Dit gebeurt door middel van lampen op de hectometerpaaltjes. Het licht kleurt van groen, naar oranje naar rood. Rood geeft de locatie aan van waar het dier gesignaleerd is. Naast de feedback langs de weg krijgt de bestuurder ook feedback op zijn onboard-computer van de auto. Met de ontvangen feedback kan de bestuurder een keuze maken om voorzichtiger te rijden om een botsing te voorkomen.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:


Afbeeldingen:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.