Opdrachtomschrijving:
Hoe kan ik met behulp van een digitale toepassing de doelgroep ‘zwerfjongeren’ in Amsterdam helpen met hun zoektocht naar vervulling van hun primaire behoeften?

Uit onderzoek blijkt dat het voornamelijk veel tijd en moeite kost voor zwerfjongeren om uit te zoeken waar ze terecht kunnen voor hulp en wat de mogelijkheden zijn. De weg naar hulp en primaire behoeften wordt nu uiteindelijk wel gevonden, maar met veel obstakels en negatieve emoties.

Eindresultaat:
Straathulp Amsterdam voorziet de gebruiker van gerichte informatie over locaties. Alle informatie van de vele organisaties en instanties in Amsterdam zijn in deze web app omgezet in een simpel overzicht van thema’s waar je direct (een) juiste locatie(s) in de buurt vindt voor één specifieke doelgroep. Het voornaamste doel van het product is om de zoektocht makkelijker te maken, de frustraties van de verkeerde verwijzingen te besparen en de gebruiker te motiveren om hulp te zoeken door te informeren.

Een belangrijk aspect van het product is dat het een Progressive Web App is: de gebruiker kan de web app openen via zijn browser en vervolgens ‘pinnen’ op zijn smartphone. De app komt dan op het beginscherm van de smartphone te staan. Bij het ‘pinnen’ wordt de web app gedownload en hierna gedraagt het zich als een ‘native app’. Deze functie zorgt ervoor dat de gebruiker de app offline kan gebruiken en notificaties ontvangen.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:
https://youtu.be/3pRx1ZW_YD4
https://youtu.be/xoB8abXBiZ0

Afbeeldingen:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.