Stages

Daar groei je van.

Jonge digital designers. Een aanwinst voor elk bedrijf.

CMD-studenten gaan tweemaal op stage. Een korte stage in het tweede jaar en een lange stage in het derde of het laatste jaar. Zij kunnen zo hun verworven kennis, vaardigheden en houding rond interaction design, visual design en/of frontend development in de praktijk delen met en toetsen bij hun stagebedrijf.

De tweedejaars stage stage duurt tien weken, vier of vijf dagen per week in de periode februari – april of april – juni. De lange stage is een full-time stage van 20 weken en loopt van september tot medio januari. Wanneer studenten hun minor en de stage omdraaien loopt hun lange stage van februari tot juni.
Info korte stage     Info lange stage
Geschikte stagebedrijven

Wij stellen vanuit CMD een aantal voorwaarden aan stagebedrijven. Dat doen wij om ervoor te zorgen dat onze studenten tijdens hun stages zoveel mogelijk kunnen leren en delen. Dat is in hun belang en ook in het belang van het stagebedrijf.

Bij CMD Amsterdam worden studenten opgeleid tot digital interactive designers. Via vakken en projecten rond de beroepsrollen interaction design, visual design en frontend development ontwikkelen zij zich tot startende ontwerpers met een specialisme in of met een combinatie van deze rollen. Voorbeelden van startersfuncties zijn bijvoorbeeld: user experience designer, visual interface designer, webdeveloper en frontend designer. 
Het is belangrijk dat stagebedrijven binnen één of meerdere van deze beroepsrollen mensen werkzaam heeft, zodat stagiairs door deze vakmensen begeleid kunnen worden. Goede stagebedrijven zijn bij voorkeur organisaties met vijf of meer vaste medewerkers en actief in het CMD werkveld. Ook moeten onze studenten in deze organisaties zoveel mogelijk kunnen samenwerken met professionals uit hun toekomstige werkveld. Dit team is dus een belangrijk criteria.
Stagebureau CMD Amsterdam

Voor meer vragen rondom stages kunt u contact opnemen met ons stagebureau. Peter Buis komt graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Het CMD Stagebureau is bereikbaar via mail. Peter is naast het stagebureau ook nog docent bij CMD, dus hij doet zijn best om zo snel mogelijk alle verzoeken te beantwoorden.
Mail ons stagebureau