Opdrachtomschrijving:
UTZ en Rainforest Alliance zochten een manier om beter inzicht te krijgen in het leven van boeren in Ghana. Ze hebben ons twee datasets gegeven en gevraagd om de informatie zodanig te presenteren dat ze makkelijk conclusies kunnen trekken zonder handmatig door de data heen te moeten gaan. Hun doel is om boeren die bij hun aangesloten zijn zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Dit project zou ze helpen om de benodigde informatie te vergaren die ze nodig hebben om dit doel te bereiken.

Eindresultaat:
Het eindproduct is een interactieve storytelling website geworden, waarbij de gebruiker aan de hand van filters en vergelijkingen een beeld kan vormen over verschillende factoren die invloed hebben op de levensomstandigheden van boeren in Ghana. De vormgeving van de website is gebaseerd op de sfeer rondom Ghana en cacaoboeren, met bijpassende illustraties. Dit zorgt ervoor dat een gebruiker meegenomen wordt in het verhaal.

De gebruiker kan verschillende factoren in de vorm van filters aanpassen om de data verkennen. Factoren als leeftijd, onderwijsniveau, grootte van het huishouden en het gebruik van pesticiden zijn aanpasbaar. Elke aanpassing heeft zichtbare invloed op de grafieken op de website. Bij elke grafiek kan er ook een vergelijking worden gemaakt met een andere groep boeren. Dit alles met een overzichtelijke samenvatting aan het eind.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:
https://rautz.netlify.com
https://github.com/follywolly/rautz

Afbeeldingen:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.