Opdrachtomschrijving:
De afdeling psychiatrie van het Academisch Medisch Centrum had behoefte aan nieuwe inzichten in digitale oplossingen voor de toenmalige papieren behandelmethodes voor het helpen van BDD-patiënten na hun behandeling: Het terugvalpreventie plan en de Yale-Brown Obsessive-Compulsive Scale.

Eindresultaat:
Terugvalpreventie plan: Hiermee konden ex-BBD patiënten hun persoonlijke signalen en risicovolle activiteiten herkennen en daarbij het advies dat zij samen met de psychiater hadden ingevuld teruglezen.

Yale-Brown Obsessive-Compulsive Scale (YBOCS): Aan de hand van een aantal vragen kon hiermee de ernst van BDD bij een patiënt gemeten worden. Hierbij werd er onderscheid gemaakt tussen ‘dwanggedachten’ en ‘dwanghandelingen’.

HET CONCEPT
Clear BDD is een app waarbij ex-BDD patiënten herinnert worden aan eigen ingegeven BDD gerelateerde signalen en daarbij hun eigen advies teruggekoppeld krijgen.

De applicatie biedt de mogelijkheid om je eigen activiteiten (agendapunten) vanuit Google Calendar en/of iCal in te laden en daaraan risicofactoren met bijbehorende signalen die op BDD wijzen toe te voegen. Op het moment dat je op de locatie van een activiteit aankomt krijg je een notificatie en kan je het advies lezen wat te doen om je signalen te herkennen en tegen te gaan.

Afbeeldingen:

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.