Opdrachtomschrijving:
Misofonie is een neurologische aandoening waarbij specifieke geluiden extreme gevoelens van woede, walging of haat opwekken. De opdracht was het vinden van een manier waarop het Academisch Medisch Centrum (AMC ) in Amsterdam succesvol een online platform in de vorm van een applicatie kon opzetten om personen die last hebben van misofonie te informeren en te ondersteunen zodat de mensen die nog geen behandeling van het AMC hebben gehad, toch aan hun misofonie kunnen werken.

Eindresultaat:
Het eindproduct is een gepersonaliseerde applicatie met daarin een bibliotheek van oefeningen. De oefeningen bieden ontspanning en afleiding. Door het uitvoeren van de oefeningen heeft de gebruiker minder last van misofonie. De gebruiker kan op een eigen pagina binnen de app een selectie maken van oefeningen die voor hem of haar goed werken.  Ook is het mogelijk om zelf een oefening toe te voegen, zodat anderen hier van kunnen gebruik maken.

Naast de oefeningen zijn er meerdere functies inbegrepen, zoals de Amisos test (speciaal ontwikkeld door het AMC), een stresstest en een overzicht van resultaten. Door middel van deze functies kan de gebruiker zijn of haar voortgang bijhouden om te zien of de oefeningen werken. Ook beschikt de app over een informatie pagina, waar uitgebreide informatie te vinden is over de stoornis.

Al deze functies zorgen ervoor dat de app de gebruiker een persoonlijke ervaring biedt, waardoor elke gebruiker precies krijgt wat hij of zij nodig heeft.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:
http://oege.ie.hva.nl/~zuurbie001/amc/
Afbeeldingen:

One Comment

 • Wouter Bouwman says:

  Beste Jelle, Emiel en Sjoerd,

  Gefeliciteerd met jullie mooie applicatie.
  Voor een item voor het programma Start! op radio 1 zou ik graag met één van jullie willen spreken.
  Het zou heel tof zijn als dit lukt!

  Mail eventueel even je telefoonnummer naar wouter.bouwman@bnnvara.nl dan neem ik contact op.

  Ik hoor heel graag van jullie!
  Met vriendelijke groet,
  Wouter Bouwman
  BNNVARA

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.