Opdrachtomschrijving:
In 2023 opent het Nationale Holocaust Museum (NHM) weer haar deuren in Amsterdam. Dit museum zal de geschiedenis van de Holocaust in Nederland vertellen. NHM heeft ons gevraagd om een digitale en interactive activatie neer te zetten. Bij deze activatie zullen wij ervoor zorgen dat de doorstroom van de bezoekers niet belemmerd worden. Daarnaast houden we rekening met de budgetten en de ethische en realistische kaders. Deze activatie zullen wij maken aan de hand van een door ons gekozen thema: erfafscheiding.

Eindresultaat:
In de visualisatie, sterft de stamboom af. Als gebruiker zie je dat de blaadjes van de boom naar beneden vallen. Zo wordt een stamboom altijd gebruikt voor data visualisatie, wij gebruiken het nu als instrument om gevoel over te brengen. Zo geven wij gevoel mee aan de data. Meestal wordt er vertelt dat het een verhaal is van helden die de joodse kinderen hebben gered. Maar wij willen meer het gevoel overbrengen aan het publiek van het joodse kind namelijk:
Mijn leven is wel gered maar ik sta er alleen voor… Ik ben iedereen verloren. Onze boom is een visualisatie van een olijfboom. De olijfboom staat voor kracht, overwinning en een positief toekomstbeeld. En een olijfboom verliest alleen zijn blad, wanneer hij het zwaar heeft.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:

https://www.figma.com/file/VrLCBGwHvFmZY23oAdzekI/Online-PB-en-DR?node-id=2016%3A11225


Afbeeldingen:

One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.