Opdrachtomschrijving:
Happybase is een vertaling van de coachingsmethode uit het boek Ontwerp je Ontwikkeling, geschreven door Marianne Meijers. Omdat het boek oorspronkelijk ontwikkeld is om coaches van ondersteuning te voorzien, biedt het in de basis geen praktische handvatten om zelfstandig met de technieken aan de slag te gaan. Daarnaast moest de oplossing blokkades wegnemen om zelfcoaching toegankelijk en aantrekkelijk te maken.

Eindresultaat:
Met Happybase kunnen jonge professionals aan de hand van routes op een speelse manier oefeningen doorlopen die hen met een veerkrachtige levenshouding helpt. Na onderzoek werden een aantal eisen een centrale focus bij het ontwikkelen van het project:

Genoeg advies maar toch flexibel:
Happybase biedt een manier om met behulp van doordachte routes aan specifieke onderdelen te werken maar kunnen zelf onderdelen die bevallen gemakkelijk zelf samenvoegen voor een persoonlijke ervaring.

Overzichtelijk met duidelijke stappen:
Met behulp van duidelijke stappen en uitleg weet de gebruiker altijd waar hij is. De bevindingen zijn gekoppeld aan de oefeningen en zorgen niet voor verwarring.

Aantrekkelijke huisstijl met content centraal:
De kleuren, vormen en typografie vormen een geheel wat speels maar toch rustig overkomt.

Toegankelijk en speels:
Met behulp van feedback animatie en speelse interactie hebben gebruikers plezier met het aan zichzelf werken en zetten zij graag verdere stappen.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:

Bekijk hier het prototype

 

Afbeeldingen:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.