Opdrachtomschrijving:
CMD’ers zijn voortdurend bezig om digitale en interactieve oplossingen te ontwerpen die perfect aansluiten op gebruikersbehoeften. Ondanks de oneindige mogelijkheden die technologie ons biedt, worden de nadelige aspecten van alledaagse tech steeds meer zichtbaar. Tech giganten verdienen aan het feit dat wij onze devices zo veel gebruiken, waardoor gebruikers niet meer altijd centraal staan in het ontwerpproces. Smartphones zijn intentioneel verslavend. Kunnen ze humaner worden ontworpen?

Eindresultaat:
Human Phones laat mensen hun eigen smartphone ontwerpen. Er kan op een desktop een besturingssysteem worden samengesteld dat later op een smartphone (als Android Launcher) geïnstalleerd kan worden.

Begrijpen:
Human Phones laat op een heldere manier zien hoe bestaande design patterns smartphone gedrag (onbewust) beinvloeden. Dit helpt gebruikers om in te zien wat zij wellicht kunnen veranderen om ongewenste patronen te doorbreken.

Toepassen:
Met de webapp kan een eigen launcher worden samengesteld, bestaande uit notificaties, vergrendelscherm, navigatie en app-beschikbaarheid. Daarnaast kan er extra frictie worden toegevoegd om gekozen interactie zo lang mogelijk te behouden.

Routine:
Gewoontes ontstaan zodra deze makkelijk kunnen worden uitgevoerd en zolang het vaak genoeg plaatsvindt. Human Phones helpt met het begrijpen (intrinsieke motivatie), het toepassen (makkelijk maken) en de herhaling hiervan via een interactie ontwerp dat de webapp en de smartphone app goed balanceert.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:

Adobe XD view

Productdocumentatie (Notion)

Afbeeldingen:

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.