Nominaties Golden Dot Awards 2021
Bekijk hieronder de 34 genomineerde studentenprojecten voor de GDA 2021.

Mingl

Het werken na corona zal (deels) nog thuis plaatsvinden. Mingl zorgt ervoor dat werknemers de sociale cohesie binnen het bedrijf kunnen vasthouden en zelfs verbeteren ongeacht waar ze werken.

Reimagining fashion retail experiences

Jane lacroes, reimagining retail experiences by creating an immersive product shelf to increase customer satisfaction or deliver innovative marketing campaigns.

Giant And The Wolf

Een Asymmetrische multiplayer puzzel game waarbij 1 speler in Virtual Reality zit en de andere speler(s) op mobiel. Alleen door samenwerking kunnen ze het level behalen.

Symmie

Symmie is de app voor erfgenamen die hulp nodig hebben bij het eerlijk verdelen van de materiële erfenis op basis van emotionele waarde.

Wimpie’s verhalen uit de oude doos

Wimpie’s verhalen uit de oude doos is een stripboek voor Wim over speciale en mooie momenten uit zijn leven. Zo hebben we allemaal zelf de illustraties gemaakt om het zo extra persoonlijk te maken.

&Co

&Co is een interactief licht- en geluidsinstallatie aangedreven door het collectieve hart van de deelnemers.

Sol Game

Sol is een fantasy pixel-art computerspel. Hierbij is 1 level te spelen, de rest van het verhaal wat niet speelbaar is, is wel te lezen.

BELEZA

BELEZA is a digital fashion experience. Our vision is to build a bridge between digital and physical interaction with the goal to expand the boundaries of digital fashion.

Empower 2.0 toolkit

This app helps people build green energy communities. Using several green energy datasets, the toolkit brings insights about energy consumption and connections for your energy transition project.

KnowHow

KnowHow is een educatieve tool voor leerlingen uit groep 6 die zich richt op ‘hoe’ ze moeten leren. Hierdoor ontwikkelen ze belangrijke vaardigheden voor hun verdere opleiding en loopbaan.

N.A.H. Routeplanner

De N.A.H. Routeplanner is een OV reis-app voor reizigers met niet-aangeboren hersenletsel. Plan je reizen in voor later, krijg reminders met een checklist en deel de route met mede-reizigers.

Stypt

Stypt is een intuïtieve softwareoplossing die het maken van afspraken tussen bedrijven en hun klanten vereenvoudigd en overzichtelijk maakt.

Slag bij Kijkduin – Immersive Environment

Stap in het schilderij en doe mee aan de slag bij kijkduin. Raak de kanonnen aan om terug te vuren en stamp het vuur van ingeslagen kanonskogels uit voordat je zinkt.

Angling Around

Angling Around is een casual gameconcept voor smartphones. Vang schattige vissen, ontmoet grappige personages en verzamel stijlvolle kledingitems in dit vrolijke en relaxende spel!

Blob

Blob geeft een gedetailleerd inzicht in financiën, en controle over uitgaven. Met een persoonlijk budget, gelinkt aan de bank- & spaarrekening. Maakt korte mette met impulsgedrag, met een knipoog.

Biebapp

Biebapp is een interface gemaakt voor de iPad. De app helpt scholieren uit de onderbouw en bovenbouw gemakkelijk boeken te vinden in de school bibliotheek.

Vincent & Jij

Met de Vincent & Jij tour kunnen kinderen munten verdienen door vragen te beantwoorden en mysteries op te lossen in het museum. Hiermee kunnen zij thuis zelf een digitaal schilderij maken.

NXT Chapter

NXT Chapter bevordert diversiteit en inclusie op de werkvloer van de creatieve industrie door divers creatief talent en creatieve bedrijven de kans te geven een geschikte match te vinden.

Bloom

Bloom is een app die voormalig kankerpatiënten helpt om het dagelijks leven weer op te pakken. De app biedt hulpmiddelen aan per thema en maakt lotgenoten contact mogelijk.

The Wide World and its Pitiful Problems

Op een toegankelijke, indringende manier probeer ik de huidige wereldproblemen aan te kaarten. Door middel van VR probeer ik de toeschouwers empatisch te raken maar wel met een knipoog. ;)

Medli

Medli is een digitaal product ontworpen voor werknemers binnen kleine creatieve bedrijven. Medli geeft werknemers de vrijheid om gezamenlijk te bepalen welke muziek er wordt afgespeeld op de werkvloer.

Human Phones

Human Phones is een concept dat smartphoneverslaving aan kan pakken. Het verbetert de gebruikerservaring rondom het begrijpen en het samenstellen van passende persoonlijke smartphone interactie.

Sound Eclipse

Een audiovisuele ervaring waarin de speler door middel van touch-interactie de maan kan bespelen als instrument, met als doel tot rust te komen.

Mijn Moestuin

Een app die het houden van een moestuin plezierig en gemakkelijk maakt.  Je houd je eigen digitale tuin bij in de app 'Mijn Moestuin'.

Roots of Psytrance

Een interactieve ervaring waar de helende kracht van Psytrance op een speelse manier wordt getoond. De gebruiker laat de dode boom groeien door op de maat van de muziek met de wortels te interacteren.

Voice Commerce

Een inclusive design team van blinden en CMD-studenten maakten samen nieuwe Voice Shopping Patterns voor CoolBlue, geheel vanuit de wensen en behoeftes van mensen met een visuele beperking.

Happybase

Happybase is een aantrekkelijke tool die jonge professionals helpt hun krachtbasis te vinden en zelfstandig aan zelfcoaching te werken.

De Familie Spaarschap

De ASN Interactieve spaarpot en app brengt kinderen meer bij over het leven van het rollende geld en hoe de grote wereld omgaat met de natuur.

Museum Tinder

Deze webapp brengt internationale studenten in aanraking met Amsterdamse musea die hen aanspreekt. Dit gebeurt d.m.v. het 'tinder-mechanisme' met het like/dislike swipen en hierdoor matches krijgen.

Advies op maat bij kanker

Een app die borstkankerpatiënten in nabehandeling helpt bij het vinden van geschikte (paramedische) hulpmiddelen en diensten die de kwaliteit van leven bij klachten verbeteren.

JARVIS

Een app die beginnende investeerders helpt op de aandelenmarkt.

De BoekenZoeker

Een visual design voor een user-interface voor het zoeken van één of meerdere boeken uit de schoolbibliotheek op een tablet, voor scholieren uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Hacking Simulator 1.0

Voor het vak programmeren heb ik in Javascript een soort hacking simulator gemaakt. Dit project is geïnspireerd door een spel genaamd Cyberpunk 2077.

Vlondert

Met Vlondert kunnen burgers van Rotterdam op laagdrempelige wijze een bottom-up participatietraject starten met als doel om meer fietsparkeerfaciliteiten te organiseren in eigen leefomgeving.