Opdrachtomschrijving:
We krijgen, helaas,  bijna allemaal een keer te maken met een situatie waar wij een materiële erfenis moeten verdelen. Uit onderzoek blijkt dat één op de drie erfenissen de oorzaak van ruzie is binnen een familie.  En sta je er als familie alleen voor. Vanuit ING is de opdracht gekomen om een erfenis verdeel app te ontwerpen om erfgenamen te helpen bij het eerlijk verdelen van de materiële erfenis op basis van emotionele waarde.

Eindresultaat:
Symmie is de hulp, voor erfgenamen bij het verdelen van een materiële erfenis. De erfgenamen maken in de app een overzicht met de te verdelen items en bepalen door middel van een puntensysteem welke items zij het liefst willen hebben. Het systeem maakt een eerlijke verdeling van de items op basis van even veel punten. Erfgenamen gaven aan dat zij de app graag hadden gebruikt in hun situatie. Ook vertelde zij houvast te hebben aan het overzicht van de te verdelen items en de mogelijke verdeling die de app voorstelt. Doordat dit een wicked problem is gaat Symmie er niet voor zorgen dat families geen ruzie meer krijgen over de erfenis. Maar geeft de erfgenamen houvast, een overzicht en helpt bij een eerlijke verdeling.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:

Design Rationale

Adobe XD prototype

Afbeeldingen:

3 Comments

 • Henk lub says:

  Gewoon het origineel ste ontwerp

 • Paul says:

  Can’t say a beeing a possible subject beeing that thrilled though see potential for families to help them in those difficult times with this helpfull tool.

 • Moritz says:

  Goed doordachte en moderne oplossing voor een al lang bestaand probleem .
  Dus een innovatieve oplossing bij de erfenisverdeling en makkelijk te gebruiken.
  Dat verdient een passende prijs!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.