Opdrachtomschrijving:
Maak vanuit een iedereen z’n passie een persoonlijk product voor een persoon. Zo hebben we onze teken passies gecombineerd tot het maken van een stripboek. Verder hebben we lang nagedacht voor wie we het stripboek zouden maken en uiteindelijk kwamen we bij Wim (mijn opa) hij heeft het namelijk tot op de dag vandaag nog moeilijk met het overlijden van zijn vrouw (mijn oma) en wilde hem hiermee dan op een mooie manier naar alle herinneringen terug laten kijken in de vorm van een stripboek.

Eindresultaat:
Ons eindresultaat is een A4 papier stripboek. De hoofdlijn van het stripboek is dat Isabelle bij haar Opa (Wim) op bezoek gaat om een aantal foto’s in een fotoboek te plakken. Zo vind Wim een oud fotoboek en gaan Isabelle en Wim hierin bladeren en komen zo veel foto’s tegen van door de jaren heen. Bij elke scene in het stripboek verteld Wim dan aan Isabelle wat voor speciale gedachte/ herinnering er plaats vind bij deze specifieke foto’s. In het stripboek zijn alle afbeeldingen zelf geïllustreerd en bedacht. Daarnaast hebben we ook echte foto’s van Wim verwerkt in het stripboek om het zo een extra persoonlijke te maken. Om het stripboek met een knaller af te sluiten hebben we nog een POP-UP aan het einde van het boek toegevoegd. Hierin komen veel foto’s van Wim, zijn vrouw en de rest van de familie 3D uit het boek.
We wilde het stripboek afsluiten met ruimte in het oude fotoboek dat Isabelle en Wim in het verhaal bekijken, met de gedachten “op nog veel meer mooie herinneringen”.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:

Afbeeldingen:

One Comment

  • Sebas van de Munt says:

    Heel nice geïllustreerd en de compositie van het stripverhaal is echt mooi gedaan. Toffe kaft ook!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.