Opdrachtomschrijving:
We kregen de opdracht van het Tropenmuseum om voor de tentoonstelling genaamd ‘Healing Power’ een game/ervaring te maken als voorproefje van het bezoek aan de tentoonstelling. De tentoonstelling laat verschillende geneesmethoden zien die in verschillende culturen worden gebruikt. De hoofdonderwerpen die voorbijkomen zijn Winti, Sjamanisme, Hekserij, Vodou en Trance muziek. Wij hebben ons laten inspireren door de maan-installatie in het museum.

Eindresultaat:
Het doel van deze interactieve audiovisuele ervaring is om op spelenderwijs in aanraking te komen met het thema maankracht. Hierin zal de speler door middel van interactie de verschillende aspecten van de maan leren kennen, zoals de helende krachten van het maanlicht, de invloed van de maan op de aarde en het water, en de verschillende seizoenen. Dit wordt bereikt door middel van de volgende (spel)elementen:
De speler kan geluiden maken door de maan aan te raken, de klank veranderen door middel van de positie op de maan en de golven van het water gebruiken om tot rust te komen. Door middel van visuele feedback wordt na een aanraking maanlicht op de aarde geprojecteerd, hiervoor worden de waterklankbeelden gebruikt. Sound Eclipse ontleent haar naam van de combinatie tussen geluid en de bedekking van de maan (een eclipse), in dit geval niet door een ander hemellichaam, maar door licht.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:

Productdocumentatie

Afbeeldingen:

3 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.