Opdrachtomschrijving:
Dit project richtte zich op grootschalige restaurants die zich focussen op gezinnen. Het doel van het project was het vermaken van de kinderen in deze restaurants op een manier die hun kennis laat maken met verschillende kooktechnieken.

Eindresultaat:
Het eindproduct is een speelkeukentje met op het aanrecht verschillende kookonderdelen en aan de achterwand een scherm dat fungeert als spiegel met een Augmented Reality (AR)-laag er overheen. In deze speelkeuken kan gekookt worden met virtuele ingrediënten. Door schijven, met daarop een afbeelding van een ingrediënt, te laten scannen door de camera kunnen deze virtuele ingrediënten zichtbaar worden op het scherm. Vervolgens kan er met deze ingrediënten ‘gekookt’ worden. Zo kan het ingrediënt in stukken gesneden worden door het mes, kan het gebakken worden in de pan en kan het gewassen worden via de kraan. Daarnaast kunnen er ook recepten gevolgd worden door verschillende stappen te doorlopen, waardoor er een gerecht ontstaat. Ook wordt het spel af en toe onderbroken voor een mini-game waarbij verschillende kooktechnieken aan bod komen.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:

https://dylanvansprang.gitbook.io/design-rationale/

Afbeeldingen:

 

One Comment

  • Glenn says:

    Wat een held die Dylan.
    Uitstekend concept wat ook nog eens goed uitgewerkt is. CMD is meer dan alleen appies en websites en dat bewijst dit concept zeker.

    Confetti

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.