Opdrachtomschrijving:
Gemiddeld kijkt een museumbezoeker dertig seconden naar een kunstwerk waardoor ze niet altijd de tijd nemen om een werk helemaal op zich op te nemen. Zeker als het om een schilderij van Rothko gaat. Om dit reden creëerde het Stedelijk Museum Schiedam een tentoonstelling met een van zijn kunstwerken. Echter bleek dit maar tijdelijk te zijn. Daarom besloot ik een product te ontwikkelen waarbij je geen fysieke schilderij nodig hebt om zijn werk op een unieke manier te beleven.

Eindresultaat:
De Mark Rothko VR Experience laat de gebruiker een persoonlijk en exclusieve beleving ervaren met 3 iconische schilderijen van Mark Rothko. De VR experience biedt de gebruiker naast interactie met het schilderij ook de mogelijkheid om achter te komen wat abstraction betekende voor Rothko en hoe hij te werk ging. Maar wat maakt de VR applicatie anders dan een bezoek aan een Rothko tentoonstelling ?

– De VR experience maakt het mogelijk om 3 iconische schilderijen in hun oorspronkelijk ruimte van Schiedam, Londen en Texas op een plek te krijgen.
– Geen stoorzenders, je zal de enige aanwezige zijn. Hierdoor ben je in controle over de tijd die je neemt om een schilderij te ervaren.
– Je hebt de mogelijkheid om naar special gecomponeerd muziek voor Rothko te luisteren. Dit kan je helpen om de emotionele lading van Rothko’s werk over te brengen.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:


Afbeeldingen:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.