Opdrachtomschrijving:
Nieuwe producten kopen heeft een grote impact op het milieu. Tweedehands spullen leveren een flinke milieuwinst op, hergebruik verlengt namelijk de levensduur. Hiervoor wilde ik graag een digitale oplossing bedenken waarmee ik de kringloop van producten stimuleer. Ooit gedacht dat er een rijkdom aan spullen simpelweg op straat te vinden is? TOFGROF laat zien hoe grofvuil hergebruikt en gered kan worden van de verbrandingsovens. Zodat grofvuil weer het begin van iets nieuws en waardevols is.

Eindresultaat:
TOFGROF is een app voor het hergebruiken en upcyclen van grofvuil in Amsterdam, met als doelstelling: op een positieve manier samen bijdragen aan een gezonder milieu, waarbij creativiteit en duurzaamheid centraal staan. De app heeft meerdere functies die motiveren en inspireren, het laat gebruikers de weg van hergebruik op een nieuwe manier ervaren. TOFGROF laat je niet alleen zien welke mooie spullen er bij het grofvuil liggen, maar ook hoe je grofvuil kan hergebruiken. Je vindt in de app een foto overzicht van grofvuil items en waar je die kan ophalen. Ook vind je voorbeelden van creatief hergebruik van grofvuil en hoe je dit zelf kan maken. Voor extra uitdaging kun je meedoen aan challenges. Daarnaast kun je jouw impact, CO2 en financiƫle besparing, terug vinden in je profiel en de totale impact die je samen met alle TOFGROF gebruikers maakt. TOFGROF laat zien dat iets wat voorheen gezien werd als afval, nu kan worden omgetoverd tot een nieuwe aanwinst.

Link(s) naar meer info / demo(s) / filmpjes van het project:

https://projects.invisionapp.com/share/BQ1270MQHEJ2#/screens/464630512_Onboarding

https://kim-garrard.gitbook.io/design-rationale/

Afbeeldingen:

2 Comments

  • Rob Lith says:

    Prachtig verhaal, super idee

  • Mirjam van Ederen says:

    Fantastisch idee en heel mooi vormgegeven. Het is nog niet zo makkelijk om voor het idee de wereld beter te maken, verbinding te zoeken, spullen door te geven ook daadwerkelijk een buikbare vorm te vinden. Well done Kim!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.